پروژه کارآفرینی تاسیس کارخانه سوسیس و کالباس در 50 صفحه ورد قابل ویرایش
فهرست مطالب
شرح صفحه
فصل اول
جدول نتایج چکیده طرح 3
فصل دوم
کلیات در راستای شناسائی محصول و 6
مقدمه
1-2 تعریف ، ویژگیها و مشخصات فنی محصول از نظر شکل ظاهری ، طبقه بندی و 7 2-2 چگونگی و میزان بکارگیری بعنوان کالای نهایی یا واسطه ای 10
3-2 ارائه دیدگاههای کلی در مورد قیمت و امکان فروش 11
فصل سوم
بررسی و برآوردهای فنی 12
1-3 ارزیابی روشهای مختلف تولیدی وگزینش روش بهینه 12
2-3 تشریح دقیق و جامع فرآیند تولید 12
3-3 مسیر فرآیند و نمودار گردش مواد 17
4-3 بررسی مناطق و مراحل و شیوه های کنترل کیفیت 20
5-3 تعیین و محاسبه ظرفیت برنامه تولید و شرایط عملکرد واحد 25
6-3 ذکر نام اصلی و تجاری همراه با مشخصات فنی منابع تامین و ... 26
7-3 بررسی و تحقیق در خصوص تعداد و مشخصات فن دستگاهها و تجهیزات خط تولید 33
8-3 تعیین مشخصات خدمات مورد نیاز و تاسیسات عمومی 37
9-3 تجزیه و تحلیل و محاسبه تعداد نیروی انسانی 40
10-3 محاسبه کلیه سطح زیربنای لازم برای سالن تولید انبارها تاسیسات و ... 41
فصل چهارم
بررسی های مالی و اقتصادی 43
1-4 تدوین و تشریح و جداول هزینه های اصلی واحد 44
2-4 تدوین و تشریح و جداول هزینه های سرمایه ای واحد 46
3-4 برآورد دارائیهای ثابت سرمایه در گردش کل سرمایه گذاری 50
4-4 هزینه های استهلاک و تعمیر و نگهداری عملیاتی و غیر عملیاتی 53
5-4 برآورد کل هزینه های ثابت تولید و هزینه های متغیر تولید 54
6-4 محاسبه قیمت فروش بر اساس سود منطقی و قابل انتظار 56
7-4 تعیین شاخص های اقتصادی ازجمله ارزش افزوده سهم منابع داخلی و ... 56
جدول نتایج چکیده طرح
ردیف | موضوعات |
1-1 | مشخصه طرح : عنوان : طرح تولید سوسیس و کالباس تعریف : سوسیس و کالباس فرآورده های گوشتی حاوی نمک و چاشنی می باشد که در یک لفاف استوانه ای بسته بندی شده اند . ظرفیت تولید : 2700 تن در سال انواع سوسیس و کالباس |
2-1 | فرآیند تولید :بعد از آماده سازی مواد اولیه عمل اختلاط طبق فرمولاسیون صورت گرفته سپس به قسمت پرکن و بعد از آن به بخش پخت یا دود خواهد رفت سپس سرد شده وبسته بندی میگردد. |
3-1 | شرایط عملیاتی : تعداد روز کاری : 270 روز تعداد شیفت : یک شیفت ساعت کارکرد روزانه : 8 ساعت درصد تامین مواد اولیه داخلی : 95% خارجی : 5% |
4-1 | تعداد کارکنان : مدیریت : 1 نفر مهندس : 2 نفر پرسنل تولیدی : 20 نفر تکنیسین : 2نفر پرسنل اداری: 5 نفر کل پرسنل واحد: 30 نفر |
5-1 | تاسیسات زیر بنائی : توان برق : 8/240 کیلو وات مقدار آب مصرفی روزانه : 16 M3 سوخت مصرفی روزانه : |
6-1 | دستگاهها و تجهیزات خط تولید بخش تامین داخلی : 2230725 ریال بخش تامین ارزی : __ دلار |
7-1 | زمین و ساختمانها : مساحت زمین : 2800 سطح زیر بنا : 1022 سالن تولید : 770 انبارها : خدماتی : 252 |
8-1 | سرمایه گذاری : دارائیهای ثابت : 5037363 سرمایه در گردش : 915013 کل سرمایه گذاری : 5952376 سرمایه گذاری مجری : 2374038 وام بلند مدت : 3800000 هزینه کارمزد: 14% |
9-1 | قیمت تمام شده : 45454760 کل هزینه های ثابت تولید : 1238507 کل هزینه های متغیر تولید: 44056251 قیمت تمام شده واحد هر یک از محصولات : |
10-1 | قیمت عمده فروشی: |
11-1 | شاخص های اقتصادی : سود ویژه در ظرفیت نهائی : 3820240 ارزش افزوده : 7876347 نقطه سربه سر تولید: 15% سهم منابع داخلی : __ دوره برگشت سرمایه : ماه چهارم سال دوم سرمایه گذاری سرانه : 198412 |
کنترل کیفیت محصول
بعد از تولید محصول می بایستی اطمینان حاصل کرد که ویژگیهای کالای تولید شده با شرایط استاندارد مطابقت دارد. برای رسیدن به این اهداف میبایستی آزمایشات شیمیائی ، میکروبی و فیزیکی صورت گیرد.
آزمایشات شیمیائی شامل :
اندازه گیری رطوبت ، پروتئین ، خاکستر ، اسیدیتیه و چربی میباشد.
آزمایشات میکروبی شامل:
شمارش کلی ، تست ، و تعیین تعداد کلی فرم ، اشرشیاکلی ، کلستریدوم ، بوتولینوم و کلستریدیوم ولشای استافیلوکوکوس ،اروئوس ، شمارش کپک ، و مخمرها و باکتریهای سرما دوست .
آزمایشات فیزیکی محصول شامل :
کنترل ظاهری محصول از نظر بسته بندی ، یکنواختی وزن و شکل ، وضعیت چاپ ، وضعیت پوشش و عدم داشتن زدگی در آن .
تجهیزات مورد نیاز آزمایشگاه شامل:
- مخلوط کن - دسیکاتور - گرمخانه - میکسر و هاون چینی
- دستگاه کامل کجلدال - آسیاب برقی - بنماری - ترازوی دیجیتال حساس
- کوره - آب مقطر گیری -میکروسکوپ - فور
- ph متر - اتوکلاو - کلی شمار - دستگاه سوکسله و کارتوش
5-3 تعیین و محاسبه ظرفیت ، برنامه تولید و شرایط عملکرد واحد
ظرفیت و برنامه تولید
تعیین ظرفیت یک واحد صنعتی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است . اگر چه قیمت تمام شده کارخانجات با افزایش تولید کاهش میابد ولی بایستی همواره تقاضای بازار را در نظر داشت چرا که فقدان بازار باعث ضرر دهی و کاهش درصد عملکرد کارخانه میگردد بنا براین هر صنعتی یک حداقل ظرفیت اقتصادی را طلب مینماید که پایینتر از آن نمیتواند سود دهی داشته باشد . ظرفیت تولید این واحد 2700تن در سال برای انواع محصولات سوسیس و کالباس و همبرگر می باشد که برای هرکدام از این محصولات انواع سوسیس 1200 تن ، انواع کالباس و ژامبون 1200 تن ، انواع همبرگر 300 تن در سال در نظر گرفته شده است.
برنامه تولید
ابتدا مشخصات سفارش که عبارتند از نوع محصول، نوع بسته بندی ، زمان تحویل و نحوه ارسال آن توسط قسمت فروش تهیه و به بخش مهندسی تولید ارسال میگردد . بعد از هماهنگی با بخش کنترل کیفیت نمونه آزمایشی تولید میشود و از طریق بخش فروش با نمونه مورد تقاضای مشتری و بازار مقایسه میگردد و در صورت هر گونه نقطه نظر اصلاحی مراتب به بخش مهندسی و طراحی محصول اعلام می گردد(در این واحد بدلیل کوچک بودن فعالیت های طراحی و مهندسی و بخش کنترل کیفیت در واقع می تواند در بخش کنترل کیفیت تمام این کارها صورت گیرد).