POLYPHENOL CONTENT AND ANTIOXIDANT ACTIVITY OF RYE BRAN EXTRUDATES PRODUCED AT VARYING PARAMETERS OF EXTRUSION PROCESS
ABSTRACT
Extrusion, a popular method of cereal processing, increases the amounts of phenolic acids in cereal grain. These compounds protect the human body from oxidation stress and prevent the development of chronic diseases. The present study determined the composition of phenolic acids in rye bran after extrusion and defined the antioxidant activity of the extrudates. The bran was obtained through the laboratory milling of the grain of three rye cultivars, namely Amilo, Rostockie and Agrikolo. Extrusion was performed in a single-screw laboratory extruder Brabender 20 DN equipped with a 3:1 screw and a 3 mm die. Screw speed was maintained at 190 rpm while two temperature profiles, 80-100-120°C and 120-160-180°C, were applied. Prior to extrusion, the moisture of the rye bran to be processed was equilibrated to 14 or 20%.
The main phenolic acid found in rye bran was ferulic acid. Irrespective of rye cultivar and the parameters of processing, the ferulic acid and diferulic acid contents increased two times, and the p-coumaric acid content increased by 70% due to extrusion. The levels of other phenolic acids and apigenin decreased or did not change. The exception was caffeic acid whose amount in extrudates was higher than in bran for the Amilo and Rostockie cultivars and was lower for Agrikolo. Using a 14% moisture of the original material and a temperature of 120 or 180°C as parameters of the extrusion process produced the highest antioxidant activity of rye bran extrudates. Key words: antioxidant activity, phenolic acids, rye bran extrudates.
تحقیق آنتی اکسیدان 5 ( Anti oxidant )
goleyass.rozblog.com/.../تحقیق-آنتی-اکسیدان-5--anti-oxidant-.htmlCached1 روز پیش ... دانلود تحقیق آنتی اکسیدان 5 ( Anti oxidant ) - خرید آنلاین و دریافت کاربران
گرامی درود بر شما.به سایت خودتان خوش آمدید. با سلام حضور مشتریان ...
تحقیق آنتی اکسیدان 5 ( Anti oxidant )
sigmadlkad.ir/mdLVBL/Cachedخرید. تحقیق آنتی اکسیدان 5 ( Anti oxidant ). چکیده: POLYPHENOL CONTENT
AND ANTIOXIDANT ACTIVITY OF RYE BRAN EXTRUDATES PRODUCED AT ...
بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی برخی از گیاهان تیره گل سرخ به عنوان ...
jftn.srbiau.ac.ir/article_6257_1202.htmlCachedاین تحقیق با هدف مقایسه قدرت آنتی اکسیدانی 5 گونه تیره گل سرخ با آنتی
اکسیدانهای ... Evaluation of the Antioxidant Activity of Some Rosaceae Plants as
an ...
آنتی اکسیدان ها antioxidants - مرکز توسعه علوم و فناوری پیشرفته
www.virascience.com/search/?...آنتی%20اکسیدان%20ها%20antioxidants...5Cachedاین تحقیق به منظور بررسی اثر غلظت های متفاوت نیکل و pH بر فعالیت آنتی
اکسیدانی، محتوای تام فنولی و فلاونوئیدی انجام گرفته است. مقدار محتوای تام فنولی
و ...
تحقیق آنتی اکسیدان 5 ( Anti oxidant ) - دانلود پروژه|پایان نامه ...
cero.projeh.net/2016/05/تحقیق-آنتی-اکسیدان-5-anti-oxidant/Cached4 مه 2016 ... تحقیق آنتی اکسیدان 5 ( Anti oxidant ). چکیده: POLYPHENOL CONTENT AND
ANTIOXIDANT ACTIVITY OF RYE BRAN EXTRUDATES ...
[PDF] اصل مقاله (633 K) - فصلنامه علمی - پژوهشی طب توانبخشی - دانشگاه ...
medrehab.sbmu.ac.ir/pdf_1100239_d93a27907eb9b8edb1dbebb481bdcf0a.htmlCachedEffects of antioxidants in the prevention of noise induced hearing loss ... 2016; 5(
3): 192-198. ... تاثیر آنتی اکسیدان ها در پیشگیری از کم شنوایی ناشی از نویز.
مقایسه ظرفیت تام آنتی اکسیدان بزاق در افراد سیگاری و غیرسیگاری
jmds.mums.ac.ir/article_2835.htmlCachedیافته ها: متوسط ظرفیت تام آنتی اکسیدانی بزاق در گروه سیگاری و ... فک و
صورت، دانشکده دندانپزشکی و مرکز تحقیقات ژنتیک در بیماری های غیرواگیر،
دانشگاه علوم ... 5دستیار تخصصی گروه پریودانتیکس، دانشکده دندانپزشکی،
دانشگاه علوم ... Comparison of Total Antioxidant Capacity of Saliva in Smokers
and Non-Smokers.
[PDF] ارزیابی خواص آنتی اکسیدانی و فنل تام عصاره هیدروالکلی خاکشی ...
journal.fums.ac.ir/article-1-80-en.pdfCached1- بخش بیوشیمی، دانشکده پزشکی، مرکز تحقیقات گیاهان داروئی، دانشگاه علوم
پزشکی یاسوج، ایران. 2- بخش ... فنیل پیکریل هیدرازیل بین 15/5-19/6 میکرو مول
ترولکس بود. ... ارزیابی خواص آنتی اکسیدانی و فنل تام عصاره هیدروالکلی خاکشی،
بارهنگ، زنیان، گشنیز و شنبلیله .... 2- Trolex Equivalent Antioxidant Capacity.
[PDF] اﻛﺴﻴﺪاﻧﻲ ﻋﺼﺎره ﻫﻴﺪرواﻟﻜﻠﻲ و اﺳﺎﻧﺲ روﻏﻨﻲ ﺧﻮاص آﻧﺘﻲ - ResearchGate
https://www.researchgate.net/...antioxidant.../0f317531f772cdf2c1000000.pdfCachedﻣﻘﺎﻳﺴﻪ ﺧﻮاص. آﻧﺘﻲ. اﻛﺴﻴﺪاﻧﻲ ﻋﺼﺎره ﻫﻴﺪرواﻟﻜﻠﻲ و. اﺳﺎﻧﺲ ﮔﻴﺎه. درﻣﻨﻪ ﻣﻨﻄﻘﻪ ﻟﺮﺳﺘﺎن. ﺑﻮد . روش. ﺗﺤﻘﻴﻖ ... 18
/5. ±. 1234/25. ﻧﺎﻧﻮﻣﻮل. اﺳﻴﺪآﺳﻜﻮرﺑﻴﻚ ﺑﺮ. ﮔﺮم اﺳﺎﻧﺲ ﻳﺎ ﻋﺼﺎره. ،. ﻣﻴﺰان ﺗﺮﻛﻴﺒﺎت ﻓﻨﻞ ﻋﺼﺎره ﻫﻴﺪرواﻟﻜﻠﻲ
...... Characterization of antioxidant activity of extract from Artemisia vulgaris.
دانلود تحقیق آنتی اکسیدان 5 ( Anti oxidant ) - فایل ناب
filedocx.blogsky.com/1395/08/15/page/6Cachedتحقیق آنتی اکسیدان 5 ( Anti oxidant ). چکیده: POLYPHENOL CONTENT AND
ANTIOXIDANT ACTIVITY OF RYE BRAN EXTRUDATES PRODUCED AT ...