به نام خدای مهربان
مقدمه
رادار یک سیستم الکترومغناطیسی است که برای تشخیص و تعیین موقعیت اهداف به کار می رود.
RADAR : RAdio Detection And Ranging
به طور کلی هر رادار از موارد زیر تشکیل یافته است :
آنتن فرستنده ، آنتن گیرنده و عناصر آشکار سازکه از موج برگشتی بهره می گیرد. پالس برگشتی توسط گیرنده دریافت می شود ، فاصله تا هدف با اندازه گیری زمان رفت و برگشت سیگنال رادار مشخص
می شود. روش معمول استفاده از آنتن با شعاع تشعشعی باریک می باشد (Narrow Beam) استفاده از رادار برای تشخیص هواپیما ها در فاصله بسیار دور میباشد که چشم قادر به دیدن نمی باشدو در شرایط
نامناسب جوی و نیز در شب از رادار می توانیم استفاده کنیم.
رادار مورد استفاده در کنترل ترافیک هوایی ، متشکل از یک رادار ثابت زمینی به عنوان مرکز کنترل تقرب RAPCON(Radar APproach CONtrol) و یک رادار ثابت زمینی مرکز کنترل ترافیک مسیر هوایی می باشد.
PAR (Precision ApproachRadar) به معنی رادار کنترل دقیق(رادار تقرب) می باشد. دقت این رادار تا اندازه ای می باشد که خلبان می تواند بدون دیدن و فقط با توجه به اطلاعات اپراتور ها به طور دقیق تا نقطه مورد نظر (Touch-Down) به روی باند فرود بیاید بیشترین مورد استفاده این رادار در ناوهای هواپیمابر می باشد.
PAR (Percision Approach Radar)
PAR به معنی رادار کنترل دقیق می باشد و انتخاب این نام به علت دقت بالای این رادار می باشد. پس از رساندن هواپیما از مسافت حدودا" 60 مایلی توسط رادار ASR به محدوده 10 یا 20 مایلی فرودگاه هدایت وکنترل آن به PAR سپرده می شود.
PAR از 7 قسمت اصلی تشکیل شده است :
1- ANTENNA
2- TRANSMITTER
3- RECEIVER
4- REMOTTIG
5- DMTI PROCESSING
6- TURNTABLE
7- INDICATOR
خلاصه ای از وظایف هر یک از قسمتها :
Antenna
در این قسمت انرژی سیگنال RF ارسال شده از آنتن بعد از برخورد با هواپیما دریافت می شود. انرژی سیگنال آنتن پالس هایی با توان 80 KW و فرکانس 9080 MHZ می باشد زاویه پوشش انتن AZ به صورت 8 SERVO درجه و برای انتن EL به صورت 20 SERVO درجه می باشد.
Transmiter
وظیفه این قسمت تولید Trigger داخلی و ارسال High Power توسط Magnetron به سوی هدف میباشد. این عملیات توسط SCR Charger و SCR Modulator انجام می گیرد.
Receiver
دریافت سیگنالهای ضعیف برگشتی و تقویت سیگنالها برای ارسال به بخش Remoting که شامل بخشهای زیر می باشد :
1- IF Frequency 290 MHZ(اولیه)
2- IF Frequency 60 MHZ (ثانویه)
3- Video
Remoting
وظیفه این قسمت تبادل اطلاعات بین دو سایت PAR و ROC می باشد.
Dmti processor
وظیفه این قسمت تحلیل داده های دیجیتالی می باشد و از سه قسمت زیر تشکیل شده است :
1- Processor
2- Programmer
3- Timing
Turntable
این قسمت امکان چرخش آنتن از پوشش یک سمت باند به سمتهای دیگر باند را امکان پذیر می کند.
Indicator
وظیفه این قسمت نمایش ویدیو به دست آمده از Receiver می باشد.
آشنایی مقدماتی با رادار:
کلمه گرفته شده است که به معنی آشکار سازی رادیویی و مسافت یابی است و بر اساس ارسال موج به طرف هدف و سپس تجزیه و تحلیل موج منعکسه جهت بدست آوردن اطلاعات مورد نیاز ، کار می کند. عملکرد انعکاس امواج رادیویی از زمان هرتز (1886 میلادی) شناخته شده بود اما تا سال 1930 کسی نتوانسته بود سرعت این امواج را اندازه گیری نماید لذا رادار یک عمل جدید به شمار می آید.
افراد بسیاری روی رادار کار کرده اند اما کسی که بیشتر کارش به نتیجه رسیده است رابرت واتسون وات بود که به عنوان پدر رادار لقب گرفت. در سال 1932 آکادمی رویال انگلستان را او سوال کرد که آیا اشعه رادیویی می تواند به عنوان اسلحه ی بر ضد هواپیماهای دشمن به کار گرفته شود؟
او پاسخ داد : در عمل خیر اما ما گاهی می توانیم هواپیماهارا مشخص کنیم پاسخ او در حال حاضر
Memo Death Ray مشهور است که در آن ، او قبل از اینکه دستگاه راداری ساخته شده باشد. پیرامون یک سیستم ضد هوایی شرح و توضیح داده است.