پایان نامه تاریخچه کشت در جهان وایران
مقدمه
کشت وصنعت دعبل خزاعی واقع در حوضه آبریز رود خانه کارون در کیلو متر25 جاده اهواز آبادان و در راستای تحقق اهداف خود کفایی محصول استراتژیک شکر درغالب طرح توسعه نیشکر و صنایع جانبی در بهمن ماه 1380 بدست جناب آقای دکتر عارف معاون اول رئیس جمهور وقت جناب آقای دکتر سید محمد خاتمی افتتاح گردید .
سطح کل زیر کشت نیشکر در این کشت و صنعت 12 هزار هکتار است که سالانه پتانسیل زیر کشت بردن 10 هزار هکتار نیشکر را دارد می باشد دوهزار هکتار باقی مانده آیش می باشد .
هدف از کشت ده هزار هکتار نیشکردر این اراضی برداشت سالانه 1 ملیون تن نیشکر و نهایتاً استحصال یکصد هزار تن شکر زرد است که ظرفیت اسمی کارخانه می باشد . درسال 1382 کارخانه تصفیه شکر این واحد راه اندازی گردید که ظرفیت اسمی آن استحصال یکصد وهفتاد پنج هزار تن شکر سفید است .
در مجاورت این کارخانه کارخانه های الکل سازی – نئوپان و خوراک دام نیز که از محصولات جانبی نیشکر محسوب میشوند در حال احداث و راه اندازی هستند.
فهرست
تاریخچه کشت نیشکر................................................................................................9
گیاهان تولید کننده قند..............................................................................................11
هیدرو کربورهایا هیدرات های کربن (قندها).............................................................11
ترکیبات نیشکر.........................................................................................................12
ترکیبات شربت نیشکر..............................................................................................12
تاسیسات جانبی کارخانجاتولید شکر..........................................................................13
سوخت دیگهای بخار.................................................................................................13
دیگ های بخار لوله آبی............................................................................................13
بخار خشک...............................................................................................................14
نیروگاه کارخانه شکر................................................................................................15
کوره آهک................................................................................................................16
سنگ آهک...............................................................................................................17
مشخصات سنگ آهک مناسب ..................................................................................17
تهیه شیر آهک .........................................................................................................17
انتقال گاز کربنیک ....................................................................................................18
آشنایی با فرآیند تولید شکر خام ..............................................................................20
آشنایی با واحد عصاره گیری ....................................................................................20
آماده کردن نیشکر جهت عملیات عصاره گیری .......................................................20
عصاره گیری.............................................................................................................20
استخراج شربت ........................................................................................................20
توزین شربت............................................................................................................21
آهک زنی به شربت .................................................................................................21
گرم کردن شربت ....................................................................................................21
گرم کننده های شربت .............................................................................................21
تصفیه شربت خام .....................................................................................................22
روش دیفیکاسیون.....................................................................................................23
فسفات .....................................................................................................................23
پلی الکترولیت ..........................................................................................................24
تئوری عمل لخته شدن .............................................................................................24
فیلتراسیون گل.........................................................................................................24
فیلتر های خلاء..........................................................................................................25
بدنه تبخیر ...............................................................................................................25
ساختمان تبخیر کننده های شربت.............................................................................26
گریز ذرات شربت به داخل بخار خروجی .................................................................26
دیگ های طبخ تحت خلاء ........................................................................................27
سیستم سه پختی.......................................................................................................27
یکنواخت بودن درجه خلوص پختهای مختلف............................................................29
ماشینهای سانتریفوژ..................................................................................................30
چگونگی بهره برداری از ماشین های سانتریفوژ........................................................30
آشنایی با فرآیند تصفیه شکر خام.............................................................................32
حل کردن شکر خام .................................................................................................32
فرآیند کربناتاسیون در واحد تصفیه شکر..................................................................32
شرح تجهیزات .........................................................................................................33
شرح دستگاه ............................................................................................................33
دستورات ویژه جهت نصب.......................................................................................33
شرح عملکرد فرآیند ...............................................................................................34
کارهای اختصاصی.....................................................................................................36
راه اندازی.................................................................................................................36
عملکرد نرمال ..........................................................................................................37
شرایط کاری غیر نرمال.............................................................................................37
تمیز کاری.................................................................................................................38
دستورات ایمنی.........................................................................................................38
عملیات رنگبری........................................................................................................39
ترکیبات فنلی............................................................................................................39
ترکیبات ملانوآیدین..................................................................................................39
کارامل ها .................................................................................................................40
تجزیه شکر اینورت..................................................................................................40
عملکرد مواد جاذب...................................................................................................40
مکانیزم رنگبری........................................................................................................41
رنگبری با پودر کربن فعال........................................................................................41
روش های علمی استفاده از پودر کربن .....................................................................42
مزایای استفاده از پودر کربن فعال............................................................................42
عملیات رنگبری با پودر کربن...................................................................................42
تنظیم پی اچ..............................................................................................................43
قدرت مانور در عملیات رنگبری با پودر کربن ..........................................................43
معایب استفاده از پودر کربن ....................................................................................44
رنگبری با تعویض کنندیونی..................................................................................... 44
انواع رزینهای مبادله کننده های یونی........................................................................45
فرآیند طبخ شکر سفید .............................................................................................47
شرح تجهیزات..........................................................................................................47
شرح دستگاه ............................................................................................................47
کندانسورهای بارومتریک..........................................................................................48
استروژتانک..............................................................................................................49
سرد کننده ها یا کریستالیزورها.................................................................................49
شرایط مقدماتی جهت راه اندازی...............................................................................50
راه اندازی.................................................................................................................50
روش پیشنهادی .......................................................................................................50
شرح عملکرد فرآیند................................................................................................51
دانه گیری.................................................................................................................52
تخلیه پخت درون کریستالیزور.................................................................................52
تئوری پیورتی پختها و پس آبها ................................................................................53
مراحل حائز اهمیت پس از دوره بهره برداری............................................................54
روش پیشنهادی .......................................................................................................55
دستورات ایمنی ........................................................................................................55
سانتریفیوژ کردن پخت های شکر سفید ...................................................................55
خشک کردن سرد کردن و عمل آوری شکر تصفیه شده...........................................55
رطوبت غیر محبوس..................................................................................................56
حذف رطوبت غیر محبوس........................................................................................56
عمل آوری و کار با شکر سفید ..................................................................................57
سیلو های شکر سفید ................................................................................................57