طرح توجیهی روغن نباتی شاد گل در 58 صفحه ورد قابل ویرایش
| فرم اطلاعاتی طرحهای مربوط به متقاضیان تسهیلات بانکی |
| ||||||||||||
|
|
|
|
|
|
|
|
| ||||||
| 1- مشخصات متقاضی |
|
|
|
|
|
|
| ||||||
| نام شرکت :شرکت صنایع غذایی شادگل |
|
|
|
|
|
| |||||||
|
|
|
|
| شماره: 28/2/1378 | |||||||||
|
|
|
|
|
| تاریخ ثبت : 1135 نیشابور | ||||||||
| نوع فعالیت : تولیدی |
|
|
|
|
|
|
| ||||||
| تبیین در خواست متقاضی : | |||||||||||||
| 2- معرفی طرح : |
|
|
|
|
|
|
| ||||||
| 1-2- نام طرح : |
| روغن نباتی جامد شادگل |
|
|
| ||||||||
| 2-2- هدف از اجرای طرح : |
| واحد تصفیه روغن نباتی خام و تولید روغن نباتی جامد | |||||||||||
| 3-2- مشاور- مشاوران طرح : |
| مشاور صنعتی سها طوس |
| ||||||||||
| 4-2- نوع تولید/ تولیدات طرح : |
| روغن نباتی جامد - گاز اکسیژن - خمیر صابون |
| ||||||||||
| 5-2- ظرفیت تولیدی طرح : |
| در سال 30000 تن روغن نباتی جامد |
| ||||||||||
| 6-2- پیش بینی نیاز بازار : با توجه به نیاز داخلی کشور و شرایط فراهم شده برای صادرات توسط دولت محترم این واحد میتواند بخشی از نیاز جامعه را فراهم کند. | |||||||||||||
| 7-2- میزان رقابتی بودن تولیدات : با توجه به نیاز جامعه بحث رقابت در بازار جایگاهی ندارد | |||||||||||||
| 8-2- میزان کل سرمایه گذاری ثابت طرح : | 64,193,131 هزار ریال |
|
|
|
| ||||||||
| 9-2- سرمایه در گردش طرح : | 18,152,169 میلیون ریال |
|
|
|
| ||||||||
|
|
|
|
|
|
|
|
| ||||||
| 10-2- مجوزهای اخذ شده : |
|
|
|
|
|
| |||||||
| الف : اعلامیه تاسیس 28084/2 مورخ 4/2/82 |
|
|
|
|
| ||||||||
| ب : |
|
|
|
|
|
| |||||||
| ج : |
|
|
|
|
|
|
| ||||||
| 11-2- دوره اجرای طرح : حداکثر 21 ماه |
|
|
|
|
|
| |||||||
| 12-2- چگونگی پیش بینی تأمین منابع مالی طرح : |
|
|
|
|
| ||||||||
| 20% سرمایه گذاری متقاضی و 80 % تسهیلات تبصره ای . |
|
|
|
|
| ||||||||
| 13-2- دوره بازپرداخت تسهیلات دریافتی ازآغازبهره برداری 3سال |
|
|
|
|
|
| |||||||
| 14 -2- سود مورد انتظار متقاضی 1267 میلیون ریال |
|
|
|
|
|
|
| ||||||
| 15-2- نرخ بازگشت سرمایه 20% |
|
|
|
|
|
|
| ||||||
| 16-2- وثیقه پیشنهادی متقاضی محل اجرای طرح و ماشین آلات |
|
|
|
|
|
|
| ||||||
مقدمه
روغنها و چربی های خوراکی بخش عمده ای از ترکیب مواد غذایی و غذای مصرفی روزانه را به خود اختصاص می دهند . رشد سریع جمعیت و نیاز به افزایش هر چه بیشتر تولید از یک سو و عدم استقلال صنایع روغن کشور از برخی لحاظ نظیر مواد اولیه ، ماشین آلات و یا کاتالیست ، خاک رنگبر و غیره از سوی دیگر ، مشکلات روز افزونی را سبب شده است که حل آنها منوط به انجام فعالیت های گسترده و تلاش بیشتر از جانب محققین ، متخصصین و مسئولین امر در این زمینه است .
روغن کشی از دانه های روغنی به وسیله چرخهای اعصاری در ایران ، از قرنها پیش مرسوم بوده و بیشتر مصرف دارویی داشته است . مصرف روغن نباتی به عنوان یک ماده غذایی به همراه دیگر محصولاتی نظیر برنج و آرد ، از سال 1325 معمول شده است .
مردم ایران در بدو امر با اکراه و از روی ناچاری به استفاده از روغن نباتی مبادرت می نمودند و آن را فاقد مواد مورد نیاز بدن دانسته ، حتی مصرف آن را مضر می دانستند ، تا این که به تدریج با آگاهی از ترکیبات و خواص مواد تشکیل دهنده روغن نباتی ، به مصرف آن روی آوردند و در بسیاری موارد آن را بر روغن حیوانی نیز ترجیح دادند . روغن نباتی در حال حاضر به اشکال جامد ، مایع و مارگارین مورد مصرف قرار می گیرد ، که نوع جامد آن به علت قابلیت نگهداری طولانی تر ، بالاتر بودن نقطه ذوب و همچنین بهبود در پلاستیسیته روغن های قنادی و مارگارین . البته روغن جامد باعث بهتر شدن طعم و بوی روغن می گردد ، مورد استفاده بیشتری دارد . در مقابل ، نوع مایع آن دارای ارزش تغذیه ای بالاتری است . مصرف این فرآورده ی غذایی ، سالیانه رو به افزایش بوده ، که می توان از علل آن ازدیاد جمعیت ، افزایش درآمد ، بالا رفتن میزان شهر نشینی و حتی عادت به مصرف و . . . را نام برد .
می باید از هم اکنون با توجه به فاکتورهای مختلفی ، نظیر : رشد جمعیت ، رشد مهاجرت و تغییر سلیقه ، رشد درآمد و . . . با برنامه ریزی صحیح که در درجه اول از مواد اولیه شروع می شود ( دانه های روغنی ) ، اقدامات مقتضی را جهت نیل به خودکفایی به عمل می آورد . لازم به ذکر است در گذشته در هیچ سالی وابستگی کشور به روغن خام کمتر از 80% نبوده است .
1-1- هدف پروژه
هدف پروژه تصفیه و تولید روغن نباتی جامد به میزان 3000 تن در سال در دو شیفت کاری و رفع نیاز های مختلف این محصول در کشور و گام در جهت خودکفایی و همچنین صادرات به بازارهای هدف و در نتیجه افزایش توان اقتصادی کشور می باشد
1-2- محل اجرا : شهرستان نیشابور- شهرک صنعتی خیام
1-3- تعداد کارکنان : 108 نفر
1-4- سوابق ثبتی مجری طرح
شرکت شادگل در تاریخ 28/2/1378تحت شماره1135درنیشابوربه ثبت رسید .
این شرکت با مسئولیت محدود و سرمایه 000/000/000/3 ریال شروع به فعالیت کرد .
1-5- سوابق تجربی و علمی مدیران
ردیف | نام ونام خانوادگی | رشته تحصیلی | تعداد سهم |
1 | امیر امامیان | دیپلم | 54 |
2 | حمید رضا امامیان | دیپلم | 200 |
3 | مهدیه بلالی | دیپلم | 248 |
4 | ریحانه امامیان | دیپلم | 248 |
5 | ملیحه امامیان | دیپلم | 248 |
6 | علی اصغر امامیان | دیپلم | 2 |
1-6- مجوزات قانونی
موافقت اصولی به شماره 28084/2 به نام شرکت توسط وزارت صنایع جهت تولید میزان 000/30 تن روغن توسط وزارت صنایع ومعادن ( نمایندگی صنایع و معادن نیشابور ) جهت تولید میزان 30000 تن روغن نباتی جامد در سال صادر شده و در تاریخ . . . تمدید گردید .
با توجه به اقداماتی که توسط مجریان طرح از نظر پیشرفت امور ساختمانی و برخی از قسمتهای کارخانه به عمل آمده بود ، چند ماه بعد پروانه تأسیس کارخانه صادر و اعتبارات اولیه آن از تاریخ صدور به مدت یک سال تعیین و تمدید شد .
لازم به ذکر است که این اعلامیه تاسیس به نام آقای محمد عظیمی سورانی صادر گردیده است.
-1- مواد اولیه مورد نیاز :
با توجه به مطالب فصل اول مواد اولیه مورد نیاز عبارتند از :
روغن دانه وکنجاله سویا،آفتابگردان،پنبه،گلرنگ،کلزا،کنجد،بادام زمینی و . . . اسید فسفریک ، سود ، خاک رنگبر ، آب ، گاز هیدروژن ، بتا کاروتن ، آنتی اکسیدانت ، اسانس ، کاتالیست نیکل ، ورق گالوانیزه با روکش قلع .
اصلی ترین ماده اولیه تولید این واحد روغن خام می باشد . روغن های خام مورد استفاده در این واحد تولیدی عبارتند از روغن خام سویا / آفتابگردان / کلزا / تخم پنبه و . . . در حدود 80 % از روغن خام مصرفی با توجه به سیستم جامد سازی در کارخانه روغن سویا بوده و20 % باقیمانده آن مربوط به سایر روغن ها می باشد . که عملاً با توجه به میزان افت روغن های مختلف قیمت ها در یک سطح می باشند .
3-2- میزان نیاز به مواد اولیه ( برای هر تن محصول )
میزان مصرف | مشخصــات مــواد | ردیف | |
واحد | میزان | ||
تن | 1050 | روغن خام با احتساب سهمیه دولتی | 1 |
تن | 0.01 | خاک رنگبر با احتساب سهمیه ارز دولتی | 2 |
تن | 0.005 | سود کاستیک(85%) | 3 |
تن | 0.002 | اسید فسفریک | 4 |
تن | 0.00005 | اسید سیتریک | 5 |
تن | 0.001 | پتاس الکترولایزر | 6 |
تن | 0.001 | خاک کمک صافی | 7 |
تن | 0.0007 | کاتالیست نیکل با احتساب ارز دریافتی | 8 |
کیلو گرم | 0.0033 | بتا کاروتن با احتساب سهمیه ارز دولتی | 9 |
تن | 0.1 | ورق حلب با احتساب سهمیه ارز دولتی | 10 |
عدد | 40 | کارتن و پلا ستیک | 11 |
3-3- منابع تهیه مواد اولیه
میزان روغن خام استحصالی از دانه های روغنی که در کشور تولید می گردد ، حدود 10 % نیاز کل مصرف کشور را تأمین و مابقی آن به صورت واردات از کشورهای آرژانتین ، برزیل و . . . تهیه می گردد .در حال حاضر مقدار 60 % از روغن خام مصرفی کشور توسط وزارت بازرگانی خریداری و در اختیار کارخانه جات تولید کننده روغن نباتی قرار می گیرد . که به صورت حق العمل کاری به منظور تولید و توزیع در سیستم کالا برگ در اختیار شرکت بازرگانی دولتی قرار داده می شود .
از سایر مواد اولیه خاک رنگبر ، کاتالیست نیکل ، بتا کارون و ورق حلب محل تامین خارجی داشته و بقیه از داخل کشور تامین میشود .
3-4- بررسی فرایند های تولیدی و انتخاب تکنولوژی بهینه
تصفیه فرآیندی برای جداسازی ناخالصی ها از روغن های خام می باشد . در جریان تولید روغن های خام توسط هر یک از روش های استخراج معمول صنعتی مقداری از مواد غیرگلیسیریدی به روغن واردمی شود . این ناخالصی ها طی یک سلسله عملیات که به طور کلی تصفیه نامیده می شود از روغن خارج می شوند .
وجود ناخالصی های نامطلوب در روغن سبب تیرگی / کف کردن / دود کردن تشکیل رسوب در هنگام حرارت دادن روغن / کاهش پایداری روغن در مقابل اکسیداسیون و سایر واکنش های می شود که در جریان فرایند روغن مشکلاتی را به وجود آورده و از کیفیت محصول نهایی می کاهد . این ناخالصی ها شامل اسیدهای چرب آزاد / فسفاتید ها / و سایر مواد صمغی / مومها / رنگدانه ها / پر اکسید ها و مواد معطر فلزات کمیاب و غیره هستند .
هدف از تصفیه روغن زدودن ناخالصی های نامطلوب از روغن است به نحوی که کمترین آسیب به گلیسیرید ها رسیده و افت روغن به حداقل ممکن برسد . تصفیه روغن شامل صمغ گیری (Degumming ) / تصفیه قلیایی ( Alkali Refining ) / بی رنگ کردن ( Bleaching / بی بوکردن (Deodorizati ) است.موم گیری( Dewaxing)/ و زمستانه کردن(Winterization ) فرایندخاص برای بعضی روغنهای مایع است.که درسرما(حرارت یخچال) ه دلیل رسوب مومها وتری گلیسیرید ها ی دارای نقطه ذوب بالا ( نظیر استئارین ) شفافیت خود را از دست می دهند . همچنین از آنجا که در گذشته مردم به استفاده از روغن جامد عادت داشته و به دلیل استفاده فراوان این روغن در صنایع غذایی مختلف یکی دیگر از فرایند های متداول علاوه بر مراحل تصفیه فرایند هیدروژناسیون روغن به منظور تولید روغن جامد می باشد .