مقاله درباره سلول های بنیادی
مقدمه
با بیش از نیم قرن تحقیق، امروزه مطالعه سلول های بنیادی یکی از هیجان انگیزترین و سریع الرشدترین مباحث زیست شناسی می باشد که کشفیات کلیدی در هر دو حوزه آزمایشگاهی و کلینیکی باعث گسترش استفاده از این سلول ها در حفظ حیات انسان ها گردیده است. جدیدترین روش های بیوتکنولوژیکی که باعث توسعه دانش زیست شناسی سلولی و علم پزشکی در دهه آینده خواهد شد، بررسی موشکافانه تکنیک های لازم برای جداسازی و کشت سلول های بنیادی، به ویژه سلول های بنیادی انسانی و کاربرد آنها در درمان بیماری ها می باشد. امروزه دانش ما در این زمینه به حدی پیشرفت کرده است که سلول های بنیادی انسانی دیگر عامل محدود کننده ای در تحقیقات زیست پزشکی نخواهد بود. درحال حاضر در کشور ما نیز تحقیقات گسترده ای در زمینه ابداع و توسعه این تکنولوژی ها در حال اجرا می باشد که بی شک در دهه های آینده علی رغم امکان بروز بحث های جنجال برانگیز منجر به جهشی در دانش زیست شناسی سلولی خواهد شد.
سلول های بنیادی چیست؟
مفهوم سلول بنیادی
مبحث سلول های بنیادی یکی از جذاب ترین موضوعات زیست شناسی در دورة کنونی است. با وجود پیشرفت های بسیار گسترده صورت گرفته و نیز سرعت یافتن کشفیات جدید دراین زمینه،مانند تمامی حوزه های در حال پیشرفت سایر علوم، هر یافته جدید چندین سؤال علمی تازه را در پی خواهد داشت. شاید بسیاری تصور کنند که سلول های بنیادی، سلول هایی عجیب و غیر عادی هستند اما در حقیقت آنها بسیار ساده تر از سلول های دیگر میباشند.
کاربردها و اهمیت سلول های بنیادی
تحقیق روی سلول های بنیادی ما را به درک چگونگی تکوین یک موجود زنده از یک سلول منفرد قادر می سازد. همچنین این علم می تواند چگونگی جایگزین شدن سلول های آسیب دیده با سلول های سالم در بدن یک فرد بالغ را تشریح نماید.
کاربردهای درمانی
شاید مهم ترین کاربرد بالقوه سلول های بنیادی انسانی تولید سلول ها و بافتهایی است که می تواند جهت درمان بر پایه سلول مورد استفاده قرار گیرد. امروزه اغلب از بافتها و ارگان های اهدایی به منظور جایگزینی بافت های تخریب شده استفاده می شود اما نیاز به بافت ها و ارگانهای پیوندی بسیار بیشتر از مقداری است که اهدای آنها جوابگوی آن باشد. علم درمان با سلولهای بنیادی یکی از جدیدترنی و جنجال برانگیزترین مباحث علمی در دهه اخیر بوده است. علت اهمیت این مباحث این استک که علم درمان با سلول های بنیادی چشم اندازهای روشنی به سوی درمان بیماریهایی که در گذشته لاعلاج به نظر می رسیدند ارائه نموده است. بیماران مبتلا به بیماریهای مخربی چون آلزایمر، پارکینسون، اختلالات قلبی عروقی و دیابت وابسته به انسولین می توانند امیدوار باشند تحقیقات بسیار سریع پژوهشگران این علم به زودی درمان های قطعی برای دردهای بی درمان آنها فراهم نماید.
سلول های بنیادی بالغ
سلولهای تمایز نیافته ای هستند که در یک بافت تمایز یافته فرد بالغ یافت می شوند. این سلول ها می توانند خود را بازسازی کنند و برای تولید انواع سلول های تخصص یافته بافتی که از آن منشأ گرفته اند، تمایز یابند.
فهرست
مقدمه................................
سلول های بنیادی چیست؟................
کاربردها و اهمیت سلول های بنیادی
ویژگی های منحصر به فرد سلول های بنیادی
سلول های بنیادی سلول هایی تمایز نیافته اند
انواع سلول های بنیادی................
منابع و مآخذ.........................