خرید و دانلود فایلهای علمی

انواع تحقیق پروژه پاورپوینت مقاله و سایر فایلهای مجاز

خرید و دانلود فایلهای علمی

انواع تحقیق پروژه پاورپوینت مقاله و سایر فایلهای مجاز

اقتصاد

بررسی مسئله

2. تاریخ مختصر آموزش در ایران

3. عرضه و تقاضای آموزش

4. نرخ بازده سرمایه گذاری در آموزش

5. هزینه مالی آموزش و پرورش در ایران

6. مروری بر وضعیت مقاطع مختلف تحصیلی در ایران

7. افت تحصیلی

8. شاخصهای آموزشی

9. موانع بررسی میزان کارآیی مدارس غیرانتفاعی و دولتی

10. جمعیت و هزینه های آموزشی

11. مقایسه وضع آموزش در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه

12. تحلیل کارکردهای نظام آموزشی در ایران

13. نتیجه گیری و پیشنهادات

1. بررسی مسئله

از دیرباز تاکنون، توسعه یافتن مسئله اصلی کشورهای در حال توسعه و توسعه نیافته بوده است. آنچه مسلم است، دو منبع طبیعی و انسانی عناصر اصلی موجد توسعه اقتصادی و اجتماعی هستند و ترکیب و تناسب مطلوب آنها، توسعه به بار می آورد. لیکن، هدایت منابع طبیعی بوسیله منابع انسانی میسر است. در اینجا، کمیت و کیفیت منابع انسانی در فرایند توسعه مؤثرند. منابع طبیعی و منابع انسانی در کنش متقابل[1] هستند، لذا، ارتقاء کمی و کیفی منابع انسانی بر منابع طبیعی و سرمایه، در یک دوره زمانی تأثیر می گذارد، به ویژه اگر دولتها استراتژی های خاصی را در پیش گیرند. به طور مثال، انتخاب استراتژی توسعه اقتصادی مبتنی بر سازو کار بازار، مسئله بررسی تأمین مالی ارتقاء منابع انسانی از سوی دولت را با اهمیت تر می کند. به هر حال، آموزش ابزاری است که منابع انسانی را به طور کیفی ارتقاء می دهد و یک سرمایه گذاری خوب محسوب می شود که بازدهی اقتصادی و اجتماعی دارد. هزینه مالی آموزش، بر حسب درجه توسعه یافتگی یک کشور (شاخصهای توسعه) متفاوت است و هرچه کشور توسعه نیافته تر باشد به منابع مالی بیشتری برای گسترش آموزش نیاز دارد. این در شرایطی است که سایر بخشهای اقتصادی نیز برای کسب اعتبارات بیشتر، توان مالی دولت را تقلیل می دهند. در این هنگام، نابسامانی در تأمین مالی آموزش، ممکن است با تخصیص نامناسب بودجه آموزش نیز همراه گردد و مسئله را غامض تر نماید. این گزارش مسئله تخصیص بهینه بودجه آموزش در ایران را با توجه به چرخش سیاست اقتصادی حرکت به سمت اقتصاد بازار، بررسی می نماید.

2. تاریخ مختصر آموزش و پرورش در ایران

آموزش در ایران، قدمتی دیرینه دارد. بررسی تاریخی آموزش، به اختصار، در دوره قبل از ورود دین اسلام به ایران نشان می دهد که آموزش بر اساس تعالیم دین زردشت، توسط جامعه و والدین انجام می شد. در زمان حکومت ساسانیان (224 قبل از میلاد تا 642 بعد از میلاد) نخستین دانشگاه که رشته های پزشکی، فنی، و علوم طبیعی و اجتماعی را تدریس می کرد، پایه گذاری گردید.

بعد از ورود اسلام به ایران، مساجد، مکتب خانه و حوزه های علمیه، مراکز اصلی تعلیم و تربیت شدند. دروس اصلی مدارس آن زمان، صرف و نحو عربی و منطق بود که عموماً فرزندان طبقات متوسط در آن آموزش می دیدند و طبقات بالای جامعه برای فرزندان خویش معلم سرخانه استخدام می کردند. در چنین نظام قشربندی که البته با نظام کاستی پیش از اسلام تفاوت اساسی کرده بود، فرزندان طبقات پایین تر، بویژه در مناطق روستایی، به ندرت سواد می آموختند.

تأسیس مدارس جدید ابتدایی و متوسطه، به سبک اروپایی، مقارن مشروطیت و سلطنت احمدشاه بود، هر چند که، پیش از این مقدمات تأسیس دارالفنون فراهم شده بود. ریشه های تغییر نظام آموزشی به اوایل دوره قاجاریه و جنگهای ایران و روس برمی گردد که طی آن، رهبران جامعه از تحولات غرب مطلع شدند و به عقد قراردادهایی مبادرت ورزیدند. اجزای این قراردادها، به ویژه قرارداد عباس میرزا و انگلیس که اعزام محصل به خارج را نیز در بر می گرفت، زمینه ساز ورود اندیشه غرب به عنوان یک حرکت غیردینی به ایران می باشد. با وقوع انقلاب مشروطیت، که ریشه در تحولات اجتماعی ایران داشت، تغییر نظام آموزشی و شکلگیری نهاد جدید آموزش سرعت گرفت. البته بعد از سالهای 1313، با ورود دوباره اندیشه دینی به محافل و محیطهای فرهنگی و آموزشی از سرعت رشد اندیشه سکولاریسم در پهنه آموزش کاسته شد.


[1] Interaction



خرید فایل



لینک منبع :اقتصاد

اقتصاد آنلاین - منشور خبری تحلیلی اقتصاد ایران www.eghtesadonline.com/‎Cached Similarاقتصاد آنلاین ،اولین سایت خبری تحلیلی اقتصاد ایران است که به صورت لحظه به لحظه اقتصاد ایران و جهان را گزارش می کند. اقتصاد - ویکیبیدیا، الموسوعة الحرة https://ar.wikipedia.org/wiki/اقتصاد‎Cached Similarالاقتصاد هو النشاط البشری الذی یشمل إنتاج وتوزیع وتبادل واستهلاک السلع والخدمات . ولغویاً یعنی مصطلح الاقتصاد التوسط بین الإسراف والتقتیر (جاء فی کتاب ... الاقتصاد www.aljazeera.net/ebusiness‎Cached Similar8 تشرین الثانی (نوفمبر) 2016 ... أخبار الاقتصاد والأعمال، والأسواق العربیة، وأسعار العملات، والمال، والمشاریع، والاستثمارات. جریدة الاقتصادیة https://www.aleqt.com/‎Cached Similarالاقتصادیة الإلکترونیة هی المحتوى الإلکترونی لصحیفة الاقتصادیة الصادرة من الشرکة السعودیة للأبحاث والنشر بالإضافة إلى تحدیثات اخباریة على مدار الساعة. اقتصاد وأعمال - BBC Arabic - BBC.com www.bbc.com/arabic/business‎Cached Similarمحرر الشؤون الاقتصادیة فی بی بی سی، دیف غوردن، یسلط الضوء على حیاة الملیونیر الأمریکی، کریس غاردنر، الذی مر بظروف اقتصادیة قاسیة فی طفولته، لکنه تحول إلى ... اقتصاد - العربیة.نت | الصفحة الرئیسیة https://www.alarabiya.net/aswaq/economy.html‎Cached Similarاقتصاد. تقریر: عجز میزانیة السعودیة سیتراجع لـ235 ملیار ریال; برلمان بریطانیا یوافق على الجدول الزمنی لـBrexit; عائد الاستثمار بالتکنولوجیا یصل لـ1000 ضعف ... أخبار الاقتصاد والأعمال | أخبار سکای نیوز عربیة www.skynewsarabia.com/web/business‎Cached Similarأخبار الاقتصاد والأعمال العربیة والعالمیة، وأسواق المال والبورصة، وأسعار العملات العربیة والعالمیة، إضافة إلى تقاریر وتحلیلات شاملة حول إدارة الأموال والاستثمار ... The World Economic Forum https://www.weforum.org/‎CachedThe Davos meeting of political and business leaders aims to create the foremost global partnership of business, political, intellectual and other leaders of civil ... Images for اقتصاد CNN Arabic - اقتصاد arabic.cnn.com/business‎Cached Similarاخبار اقتصادیة تتضمن آخر المستجدات حول الاسواق والعملات والشرکات وأبرز تطبیقات الهواتف ونصائح حول الوظائف والبحث عن عمل.