بررسی مقایسه بین سلامت روان زنان و مردان کارمند ایران خودرو
چکیده
پژوهش حاضر به بررسی مقایسه بین سلامت روان زنان و مردان کارمند ایران خودرو میپردازد در این پژوهش از نمونه 80 نفری از زن و مرد کارمند ایران خودرو انتخاب شده است و برای سنجش سلامت روان کارمندان از پرسشنامه GHQ-28 استفاده شده دادههای استخراج شده در این پژوهش از روش آمار استنباطی بررسی گردید و از طریق آزمون مان ویتنی یو محاسبه گردید.
نتایج این آزمون حاصل از آن است که بین سلامت روان زنان و مردان کارمند شرکت ایران خودرو تفاوت معنادار وجود دارد.
همچنین میتوان گفت که در هر یک از خرده آزمونها نتایج به صورت زیر است که بین علایم جسمانی در زنان و مردان تفاوت معنی دار وجود دارد. و در علایم اضطرابی در زنان و مردان تفاوت معنادار مشاهده نمیشود همچنین در علایم کارکرد اجتماعی و علایم افسردگی هم دربین زنان و مردان تفاوت معنادار وجود ندارد.
لذا میتوان نتیجه گرفت که سلامت روانی زنان نسبت به مردان بیشتر در معرض خطر است و درکل میتوان اظهار داشت که نتایج بدست آمده از این پژوهش و پژوهشهای قبلی احتمال قابلیت تعمیم این نتایج به جامعه بزرگتر زیاد است و احتمالاً میتواند مورد استفاده پژوهشگران قرار بگیرد.
مقدمه:
بدون شک سلامت افراد جامعه از اهمیت به سزایی بر خورداراست . جوامع انسانی بدون حفظ سلامت نمیتوانند بقاء واستمرار خود را حفظ کنند. و همان گونه که سلامت روان را به عنوان یکی از حیطههای علوم پزشکی دارای اهمیت است .حفظ سلامت جسمانی افراد بدان وابسته است.بهداشت و سلامت روانی فرد مورد توجه خاص متخصصین و دست اندکاران قرار گرفته است.(شهیدی ، حمیدیه، 1381 )
تلاش شتاب زده برای صنعتی شدن و گسترش سریع شهر نشینی و زندگی ماشینی که لازمه آن قبول شیوههای نوین برای زندگی است . اثر معکوس بر سلامت گذاشته و مسائل تازهای ر ابه وجود آورده است. اوضاع اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، و فرهنگی نا به سامان جهان بار مشکلات اجتماعی و محیطی و روانی واکنشهای بیمار گونه بسیاری در افراد و جوامع و به وجود آورده است که خود سبب وخیم تر شدن اوضاع و نامساعدتر شدن شرایط محیط زیست شده است.
گذشته نشان داده است که بسیاری از بیماریهای شایع غیر واگیر و بیماریهای روانی در کشورهای پیشرفته و در حال توسعه زاییده عواملی هستند که خود انسان آنها را خلق و گرفتار آن شده است. بنابراین چنین عواملی قابل پیشگیری و درمان هستند پیشگیری از بیماریها و برنامه های بهداشتی باید از روز تولد شروع شود تا از پیدایش ناتوانیهای جسمی و روانی که سد را ه انسان برای رسیدن به یک زندگی سالم و موفق است جلوگیری کند.(میلانی فر، 1376)
علم سلامت روان فرآیند همیشگی است که از بدو تولد تا هنگام مرگ ادامه مییابد این علم با چهار هدف شکوفایی توان بالقوه ، درمان اختلاهای روانی و حفظ تداوم بهداشت روانی در اشخاص سالم شرایطی را به وجود میآورد (گنجی، 1383 )
بخش عظیمی اززندگی هر انسانی صرف کار و فعالیت که بسیار مهم است .فعالیت کاری از نظر سلامت روانی شخص فعالیت مهم به حساب میآید کار وسیلهای است که برای فرد استقلال میآورد و رشد و عزت نفس او را مساعد میکند.(گنجی، 1383)
فهرست مطالب
چکیده
فصل اول :
طرح تحقیق
مقدمه:
بیان مسئله:
هدف پژوهش:
ضرورت پژوهش:
سوال پژوهش :
فرضیه فرعی پژوهش
تعریف مفهومی:
تعریف عملیاتی:
فصل دوم
ادبیات و پیشینه تحقیق
تاریخچه سلامت روان:
تاریخچه سلامت روانی در ایران:
تعریف سلامت روانی:
مفهوم سلامت روانی:
فرق بین سلامت روان بهداشت روانی:
تعریف سلامت روانی بر اساس مکاتب مختلف روان شناسی:
مکتب روان کاوی:
مکتب رفتار گرایی:
مکتب انسان گرایی:
نظریات موجود درباره سلامت روان:
قلمرو موضوع و زمینه های سلامت روان:
اصول سلامت روانی :
اصول سلامت روانی در محیط کار:
نشانه های سلامت روانی:
اهداف سلامت روانی در محیط کار:
علایم مشکلات روانی در محیط کار:
اختلالات و مشکلات روانی در محیط کار چگونه به وجود میآید:
پژوهش های انجام شده:
فصل سوم :
روش تحقیق
جامعه آماری:
نمونه آماری
ابزار اندازهگیری:
روش اجرا:
روش آماری
فصل چهارم :
تجزیه و تحلیل دادهها
فرضیه شمار ه(1) و فرضیه اصلی پژوهش:
فرضیه شماره 2
فرضیه 3
فرضیه شماره 4
فرضیه شماره 5
فصل پنجم :
بحث و نتیجهگیری
مقدمه:
بحث و نتیجه گیری:
نتایج:
فرضیه اول(فرضیه اصلی )
فرضیه دوم
فرضیه سوم
فرضیه چهارم
فرضیه پنجم
محدودیت ها:
پیشنهادات:
منابع:
ضمائم