خرید و دانلود فایلهای علمی

انواع تحقیق پروژه پاورپوینت مقاله و سایر فایلهای مجاز

خرید و دانلود فایلهای علمی

انواع تحقیق پروژه پاورپوینت مقاله و سایر فایلهای مجاز

فرآیند تولید کنسرو و رب گوجه فرنگی

فرآیند تولید کنسرو و رب گوجه فرنگی

پیشگفتار:

از ابتدای قرن اخیر تاکنون کنسروسازی صنعتی همواره به عنوان یکی از مهمترین روشهای نگهداری، تبدیل و عرضه مواد غذایی در تمام دنیا مطرح بوده و به احتمال بسیار زیاد در آینده این موقعیت خود را حفظ خواهد نمود علیرغم این واقعیت و با توجه به اینکه در حال حاضر حدود یکصد و پنجاه کارخانه کنسروسازی در کشور مشغول تولید فرآورده های مختلف کنسرو می باشند و با عنایت به گسترش رشته های علوم و صنایع غذائی در دانشگاههای بزرگ کشور تاکنون هیچ مجموعه کاملی در این زمینه به رشته تحریر در نیامده و کتاب موجود هم بیشتر برگردان کتابهای خارجی هستند که یا در دسته عموم نیستند یا فهم و درک آنها مشکل است و یا پراکندگی مطالب در آنها موجب شده که هیچ یک نتوانند به عنوان کتاب درس این رشته معرفی گردند.

مطالب موجود در این پایان نامه به طور عمده بر اساس سر فصلهای کتابهای مختلف صنایع غذائی در دوره های کارشناسی علوم و صنایع غذائی و به منظور معرفی ابعاد مورد نظر به دانشجویان عزیز و پژوهشگران جوان تدوین شده و در تهیه آن از مطالب آموزشی دوره ای کارشناسی ارشد رشته علوم و صنایع غذائی و کتب و مقالات علمی فراوانی که پاره ای از آنها در فهرست منابع درج گردیده است.

مقدمه:

منشاء اکثر فنون نگهداری مواد غذائی که امروزه در صنعت کاربرد دارد به قبل از تاریخ و زمانی که بشر به فکر حفظ غذا برای مواقع قحطی یا بهبود قابلیت خوراکی غذا برآمد برمی گردد. از زمانهای بسیار قدیم بشر پس از برداشت محصول گیاهان مفید بفکر نگهداری محصولات برداشت شده برای روزهای خارج از فصل برداشت بوده تا بتواند به مواد غذائی دسترسی داشته باشد. برای این منظور اولین روشی که انجام می داده خشک کردن مواد غذائی در آفتاب بوده است. البته این روش را بشر از طبیعت آموخته که می توان بوسیلة خشک کردن موادغذائی را نگهداری نمود.

بعد از این روش استفاده از دود دادن نیز مورد استفاده قرار گرفته است و در مناطقی هم که نور خورشید کافی نبوه از آتش استفاده می شده است. بعدها روش نمک زدن را در مورد گوشت بکار برده اند و بیشتر گوشت ماهی را به وسیله نمک زدن نگهداری می کرده اند.

نقل شده است که سپاهان چنگیز در مواقع جنگ با خود صفحات بسیار نازک گوشت خشک کرده را حمل و از آن در تجدید قوا استفاده می کرده اند.

احتمالاً از زمانی که بشر پخت غذا را آموخته با فساد مواد غذائی هم روبرو شده سات و همین امر شاید باعث شده که به فکر جلوگیری از فساد موادغذائی و روشهای صحیح نگهداری آن باشد روشهای نگهدای بوسیلة روغن شاید بعد از مرحلة‌ نمک زدن باشد از روغن و نمک جهت جلوگیری از فساد و نگهداری گوشت استفاده می شده است این روش در بعضی از نقاط هنوز هم انجام می شود و اصطلاحاً روش قورمه نام دارد.

عادات و سننن و طریقه زندگی عشایر که درحال ییلاق و قشلاق هستند ایجاب می کند که این روش مورد استفاده قرار گیرد.

این روشها ادامه داشتند تا قرن هفدهم میلادی که نیکلا آپرت Nicola Appert که او را پدر کنسرو می شناسند طریقه نگهداری مواد غذائی در طرف سربسته را کشف کرد.

و نتایج تحقیقات خود را بصورت زیر خلاصه نمود.

1) مواد غذائی را باید در داخل ظروف شیشه ای و یا فلزی مسدود نمایند.

2) مسدود کردن در شیشه باید با دقت بسیار انجام گیرد.

3) مواد غذائی مسدود شده در داخل ظروف کاملاً سربسته را باید مدتهای کوتاه و یا زیاد در آب جوش عقیم نمود.

4) مواد غذائی عقیم شده را باید بعد از مدت مشخص از آب جوش خارج و سرد نمود.

روش آپرت به تدریج توسعه یافت و تکمیل شدو آهن سفید جانشین شیشه شد.

در سال 1814 آلبرت به لندن مسافرت نمود و در آنجا آشپزخانه بزرگی را مشاهده نمود که کمتر استفاده می شود و از بخار آب برای تهیه غذا استفاده می نمایند. در این موقع به فکر استفاده از اتوکلاو در عقیم کردن موادغذائی افتاد نتجه کار آپرت کاملاً رضایت بخش بود و انواع مختلف کنسرو و میوه و گوشت را تهیه و به بازار عرضه نمود.

در سال 1847 بحران بزرگی مواد غذائی را در فرانسه فراگرفت و اکثر قوطی های کنسرو فاسد گردیدند نتیجه این رشد که در سال 1850 شیمی دان فرانسوی بنام Favre پیشنهاد کرد که به جای عقیم نمودن بوسیلة آب جوش آن را در حمام آب نمک عقیم نمایند و در نتیجه نقطه جوش بیش از 100 درجه سانتی گراد خواهد بود.

در سال 1851 جانشین Appert به نام Chevallie Appert پیشنهاد کرد که به جای آب نمک بهتر است عمل حرارت دادن و عقیم نمودن را در داخل اتوکلاو انجام دهند و در سال 1852 با استفاده از فشارسنج ایده خود را به مرحله اجرا درآورد.

در سال 1851 Appert فوت نمود بدون اینکه دیناری برای کفن و دفن خود به جای گذاشته باشد ولی از نتایج شگفت انگیز اختراعش بی نهایت خوشحال بوده بعلت فداکاریهای Appert او را پدر کنسرو می نامند و نگهداری موادغذائی را به وسیلة‌ حرارت Appertisation و آمریکا و انگلستان Appertising می نامند.

در سال 1876 شریور (Shriver) اتوکلاو با بخار تحت فشار را کشف کرد و آن را رتورت نامید. در اوایل قرن بیست قوطی ای حلبی سه تکه به شکل امروزی متداول گشت و در سال 1921 لعاب قوطی کشف شد که از بسیاری از فسادهای شیمیائی جلوگیری می کرد. بین سالهای 1920 و 1930 مطالعات اساسی بسیاری برای تعیین رابطه دما و زمان برای از بین بردن باکتریها اسپردار انجام شد و دانشمندی آمریکائی توانست با استفاده از اطلاعات جمع آوری شده روی انتقال حرارت در قوطی یک سیستم ریاضی برای تعیین حداقل گرمای لازم برای استریل کدن کامل، تدوین کند.

در جنگ جهانی دوم اطلاعات ما دربارة‌ ویتامینها و اثر گرما در ارزش غذائی توسعه پیدا کرد. براساس این قبیل اطلاعات بود که توانستند غذاهای قوطی شده ای با ارزش غذائی بسیار خوب تهیه کنند. امروز، که فقط 150 سال از تولید تجارتی غذاهای قوطی شده می گذرد این صنعت به جائی رسیده که توانسته است هزاران نوع غذای ساده و پخته آماده در اختیار دنیا در اختیار همه افراد بشر قرار دهد و از این راه بزرگترین خدتمت بهداشتی را به بشر ارائه دهد و به لذت زندگی آنها بیفزاید.



خرید فایل



لینک منبع :فرآیند تولید کنسرو و رب گوجه فرنگی

Images for فرآیند تولید کنسرو و رب گوجه فرنگی فرآیند تولید کنسرو و رب گوجه فرنگی kdm89.persiangig.com/document/17/871762.htm‎Cached Similar9- فرآیند حرارتی کنسروها: 9-1- پخت ... 9-3- دستگاهها و روش های حرارت دادن کنسروها: ... 4-1- برداشت محصول 5-1- حمل گوجه فرنگی تولید رب 2-2- خرد کردن گوجه فرنگی: مراحل خط تولید کنسرو رب گوجه فرنگی www.asemankafinet.ir/.../مراحل+خط+تولید+کنسرو+رب+گوجه+فرنگی‎Cachedتحقیق درباره روش تهیه رب گوجه فرنگی ,مراحل خط تولید کنسرو رب گوجه فرنگی, سایت علمی و پژوهشی آسمان - تجربیات ارتقای شغلی دبیران - اقدام پژوهی - گزارش ... فرآیند تولید کنسرو و رب گوجه فرنگی iranikala.etl24.com/product-72163-فرآیند-تولید-کنسرو-و-رب-گوجه-فرنگی.aspx‎Cachedفرآیند تولید کنسرو و رب گوجه فرنگی دسته: کشاورزی بازدید: 4 بار فرمت فایل: doc حجم فایل: 1376 کیلوبایت تعداد صفحات فایل: 156. از ابتدای قرن اخیر تاکنون ... مقاله فرآیند تولید کنسرو و رب گوجه فرنگی - من فایل manfile.blogsky.com/.../مقاله-فرآیند-تولید-کنسرو-و-رب-گوجه-فرنگی‎Cached18 سپتامبر 2016 ... مقاله فرآیند تولید کنسرو و رب گوجه فرنگی در 352 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc. فهرست مطالب : فصل اول : کلیات پیشگفتار: مقدمه: کارآفرینی و راه اندازی خط تولید و کنسرو سازی رب گوجه فرنگی ... www.irdaneshjoo.com/.../کارآفرینی-و-راه-اندازی-خط-تولید-و-کنسرو-سازی-رب-گوجه-فرنگی‎Cached Similarخلاصه ی طرح توضیحات بیشتر:در این پروژه سخن از چگونگی فرآیند کنسروسازی مواد غذایی و بالاخص میوه جات به میان آمده است. ابتداً مقدماتی پیرامون این مسئله در ... فرآیند تولید رب گوجه فرنگی - ایران صنعت - وابسته به گروه بهبود ... www.isanat.com/shop/item/144-tomato-paste-line.html‎Cachedخط تولید رب گوجه فرنگی,فرآیند تولید رب گوجه فرنگی,روش تولید رب گوجه فرنگی,شناخت تولید رب گوجه فرنگی,دستگاه های تولید رب گوجه فرنگی و بسته بندی رب,طرح تولید رب گوجه فرنگی, طرح ... طرح توجیهی تولید کنسرو ذرت شیرین. گروه تولیدی صنعتی یک و یک ... 1&1 - رب گوجه فرنگی 1and1group.com/new/fa/entries?section=4&category=&entry...‎Cached Similarدر صنعت نیز از رب گوجه فرنگی برای تهیه انواع کچاپ گوجه فرنگی و چاشنی های غذایی، استفاده میشود. ... فرایند کلی تولید رب گوجه فرنگی چگونه است؟ .... پیش از باز کردن در کنسرو ، باید سطح خارجی قوطی را به خوبی با مایع ظر فشویی شسته و ... مقاله در مورد بررسی فرآیند تولید کنسرو و رب گوجه فرنگی به صورت ... mag-iran.com/مقاله-در-مورد-بررسی-فرآیند-تولید-کنسرو.htm‎Cached Similarبررسی فرآیند تولید کنسرو و رب گوجه فرنگی به صورت کامل. پیشگفتار: از ابتدای قرن اخیر تاکنون کنسروسازی صنعتی همواره به عنوان یکی از مهمترین روشهای ... سایت تخصصی صنایع غذایی - کنسرو رب گوجه فرنگی amirfatahi110.blogfa.com/post/61‎Cached Similarسایت تخصصی صنایع غذایی - کنسرو رب گوجه فرنگی - مقاله ها و مطالب علمی صنایع غذایی. ... گوجه فرنگی مناسب برای تولید رب باید درشت، دارای پوست نازک توپر، بافت نرم، محتوی مواد جامد (بریکس ) بالا، رنگ قرمز تند در پوسته ... 7- فرآیند دمایی.