خرید و دانلود فایلهای علمی

انواع تحقیق پروژه پاورپوینت مقاله و سایر فایلهای مجاز

خرید و دانلود فایلهای علمی

انواع تحقیق پروژه پاورپوینت مقاله و سایر فایلهای مجاز

مقاله مطالعه امکان تولید یک فرآوده پروبیوتیکی شیر با استفاده از کشت کمکی لاکتوباسیلوس

مقاله مطالعه امکان تولید یک فرآوده پروبیوتیکی شیر با استفاده از کشت کمکی لاکتوباسیلوس

خلاصه

از زمانیکه پروبیوتیک ها مورد توجه قرار گرفتند ، محصولات متنوع زیادی به عنوان حامل پروبیوتیک ها مطرح شدند تا مصرف کنندگان بتوانند مقادیر زیادی سلول های پروبیوتیک را به خاطر اثر درمانی آنها دریافت کنند(15) . با توجه به خواص تغذیه ای ، رژیمی و دارویی (پیشگیری کننده و درمانی پروبیوتیک ها) نظیر پیشگیری از ابتلا به سرطان و کاهش رشد تومورها ، پیشگیری و درمان انواع اسهال ، جلوگیری از ابتلا به عفونت های روده ای و امراض مربوطه چون اسهال ، یبوست و آلرژی ، کاهش عفونت های دستگاه تناسلی خانم ها یا درمان نسبی آن ، بهبود عارضه عدم تحمل لاکتوز ، کاهش کلسترول سرم خون ، ساخت برخی مواد مغذی و افزایش بازده رشد در سال های اخیر اهمیت و مقبولیت مصرف آن ها به صورت فراورده های غذایی ، کپسول ها و قرص ها در بسیاری از کشورهای جهان افزایش چشمگیر یافته است (25، 21، 18).

ماست محصولی با سابقه طولانی با اثرات مطلوب بر مصرف کننده شناخته شده به طوریکه بسیاری از مصرف کنندگان آنرا به عنوان غذای سلامت بخش می شناسند (10، 15، 22، 29) . این محصول از معروفترین فراورده های تخمیری شیر است که در اثر تخمیر لاکتیکی شیر به وسیله استرپتوکوکوس ترموفیلوس و لاکتوباسیلوس دلبروکی زیرگونه بولگاریکوس تولید می شود (22) در سالهای اخیر پذیرش عمومی این محصول افزایش یافته و افزودن میکروارگانیسم های پروبیوتیک ( لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریوم بیفیدوم ) موجب افزایش ارزش تغذیه ای _ فیزیولوژی این فراورده شده است ، زیرا آغازگرهای معمول ماست (استرپتوکوکوس ترموفیلوس و لاکتوباسیلوس بولگاریکوس ) فاقد توانایی عبور از دستگاه معده _ روده ای بوده و در نتیجه نقشی در بهبود فلور میکروبی روده انسان ندارند (17) .

ضرورت تحقیق بر روی فرمولاسیون تازه همراه با انتخاب باکتری های پروبیوتیکی جدید، برای بی نیاز کردن افزایش درخواست بازار و تهیه محصولات هدفمند با مایه پروبیوتیکی فعال جهت جلوگیری از تنش های معده _ روده ای ضروری است (10). در این راستا لاکتوباسیلوس کازئی با ویژگی های بالقوه پروبیوتیکی از جهت تعیین خصوصیات تکنولوژیکی مانند سرعت رشد و پایداری در شیر، توانایی اسیدیفیکاسیون و ویژگی های مطلوب حسی در محصول نهایی ، مورد بررسی قرار می گیرد .

واژه های کلیدی : پروبیوتیک، لاکتوباسیلوس کازئی، ماست

-----------------------------

* دانشجوی کارشناسی ارشد علوم وصنایع غذایی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین _ پیشوا، 09123942512

_dehghani@yahoo.com 3 nafi

مقدمه

واژه پروبیوتیک[1] از واژه یونانی پروبیوس[2] به معنای حیات بخش یا زیست بخش اقتباس شده است و از نظر مفهوم در مقابل واژۀ پاد زیست[3] به معنای ضد حیات قرار دارد.

واژه پروبیوتیک از ابتدای کاربرد آن، بر ریز زنده هایی با خواص مورد بحث دلالت نداشته و تا رسیدن به مفهوم امروزی بارها به معانی مختلف به کار برده شده است. این واژه ظاهراً نخستین بار در سال 1954 در دست نوشته های شخصی به نام ویرجیو به کار رفته است.او در دست نوشته های خود با عنوان «پادزیست ها و زیست بخش ها» به بررسی اثرات زیان بخش مصرف پادزیست ها بر جمعیت میکروبی روده پرداخته و پروبیوتیک ها را موادی دانسته بود که بر این فلور میکروبی اثر مطلوب دارند. اما واژه پروبیوتیک نخستین بار با رسمیت در سال 1965 به کار برده شد.

در آغاز قرن بیستم، باکتری شناس روسی الی متچینکوف[4] (سرپرست انستیتو پاستور فرانسه)، نخستین کسی بود که بر اثرات سلامت بخش باکتری های لاکتیکی تاکید کرد. او سلامت و طول عمر بالای کشاورزان بلغار را به مصرف مقادیر زیاد فرآورده های تخمیری شیر به نام Yahourth نسبت داد و در سال 1908 تئوری خود را به نام (طول عمر بدون پیر شدن) را به چاپ رسانید.

بر اساس این تئوری باکتری های اسید لاکتیک با استقرار در روده و ساخت فراوده های پاد میکروبی همچون اسید لاکتیک موج سرکوبی باکتری های عفونت زا و تولید کننده سم نظیر باکتری های اسپور ساز بی هوازی در این مکان می شود و از این طریق طول عمر را افزایش می دهند.مطالعه فواید مایه های لاکتیکی در مواد غذایی در طول قرن ادامه داشت. گزارشات بسیاری از آن زمان به فواید مصرف پروبیوتیک های غذایی تأکید داشت. مطالعات اخیر مربوط به استفاده از شیـرهای تخمیری در درمان عفونت های روده ای است. هر چند این طالعـات بیشتـر بر روی جنبـه های جدیدی از اثرات سلامت بخش این میکروارگانیسم ها مانند انتخاب نژادهایی برای اطمینان بقا در دستگاه گوارش و در حامل های غذایی دارد (22).

طبق تعریف ارائه شده توسط Fuller در سال 1989 ، پروبیوتیک ها عبارتند از مکمل های غذایی میکروبی که با بهبود تعادل میکروبی روده ای اثرات مفید را بر سلامت میزبان اعمال می نمایند . این تعریف بر اهمیت سلول های زنده به عنوان مولفه های از یک پروبیوتیک موثر تکیه دارد (15).

در تعریف دیگر ارائه شده در 1991، پروبیوتیک ها به عنوان یک کشت منفرد یا مخروطی از میکروارگانیسم ها تعـریف شدند که زمانی که توسط انسان یا حیوان مصرف می شوند (مانند سلول های خشک شده یا محصولات تخمیری)، با بهبود ویژگی میکروفلور داخلی، اثرات مفیدی را در میزبان به جای می گذارند. این تعریف کاربرد محصولات پروبیوتیک مانند بیوماست را، مشتمل بر سلول های زنده و مفید بر سلامت میزبان با تأثیر بر روی دستگاه گوارش می داند (19).

بهترین تعریف برای پروبیوتیک هایی که به مصرف انسان می رسد، عبارت است از اجزای غذایی از نوع میکروب های زنده که اثرات سودبخش بر سلامت میزبان دارند(26). این تعریف کاربرد محصولات پروبیوتیک مانند بیوماست را، مشتمل بر سلول های زنده و مفید بر سلامت میزبان با تأثیر بر روی دستگاه گوارش می داند .

یکی از راه های گنجاندن میکروارگانیسم های پروبیوتیکی در رژیم غذایی انسان تلقیح آن به شیر یا فراورده های شیری می باشد .

دلایل انتخاب شیر برای تولید فراورده های پروبیوتیکی را می توان عمدتاً در موارد زیر خلاصه نمود :

• شیر و فراورده های آن نقش محافظت کنندگی برای پروبیوتیک ها دارند چرا که با فراهم آوردن محیط تامپونی چه در خود و چه در معده و روده باعث حفظ این باکتری ها در برابر تغییرات می گردند .

• فراورده های شیری پایداری پروبیوتیک ها را در برابر شرایط سرما افزایش می دهند .

• شناخت نسبت به حضور میکروب های مفید در اکثر فراورده های شیری و نیز در خود شیر، زمینه پذیرش مصرف میکروب های زنده از طرف مصرف کننده را تا حد زیادی بالا می برد .

• خواص مفید و سودمندی باکتری های پروبیوتیک با خواص سودمند فراوده های شیر تلفیق می شوند، چرا که پروبیوتیک ها در شیر باعث تولید یکسری ترکیبات جدید و سودمند دیگری مثل برخی پپتیدهای جدید، اسید لینولنیک کنژوگه و اسید بوتیریک می شوند (7).

شیر تخمیری و ماست محصولات سودمندی هستند که منبع خوبی از ویتامین ها و مواد معدنی بوده و به طور عمومی شامل مقدار کمی لیپید هستند. محصولات لبنی تخمیری تازه فراهم آورنده تعدادی از باکتری های اسیدلاکتیک (LAB) با اثرات سلامت بخش هستند (10) . اجزای زیستی بنیادی ماست ، استرپتوکوکوس ترموفیلوس[5] و لاکتوباسیلوس دلبروکی زیرگونه بولگاریکوس[6] ، منجر به بهبود محتوای تغذیه ای و قابلیت هضم محصولات تخمیری می شوند . هرچند بخشی از فلورمیکروبی روده ای پستانداران را تشکیل نمی دهند (24) ، و بقای کمی پس از هضم دارند (12) .

استفاده از دیگر باکتری های اسیدلاکتیک همراه با آغازگرهای ماست منجر به افزایش ارزش تغذیه ای و خواص مؤثر درمانی می شود (22، 10) . باکتری های پروبیوتیک نسبت به اسید معده و نمک های صفراوی مقاوم بوده و در نتیجه توانایی عبور از دستگاه معده _ روده­ای را دارند و در نتیجه بر روی متابولیسم مؤثر بوده و قابلیت متعادل سازی فلورمیکروبی بومی روده و تنظیم فعالیت آنزیماتیک را دارند . ترکیب میکروبی گونه به کار برده شده به عنوان پروبیوتیک مهم بوده ، زیرا میکروارگانیسم های روده ای می توانند اثرات مفید و زیان بار بر روی میزبان بگذارند (10) . اگر نسبت باکتری های مضر به انواع مفید زیاد شود، فساد، تولید سم و مواد سرطان زا افزایش می­یابد و منجر به کاهش سیستم ایمنی و بروز بیماری های متفاوت و پیری زودرس می گردد (1) .



1.Probiotic

2. Probios

3. Antibiotic

4. Elie Metchnikoff

5. S.thermophilus

6. L.bulgaricus




خرید فایل



لینک منبع :مقاله مطالعه امکان تولید یک فرآوده پروبیوتیکی شیر با استفاده از کشت کمکی لاکتوباسیلوس

مقاله امکان تولید یک فرآورده پروبیوتیکی شیر با استفاده از کشت ... bankmaghaleh.ir/مقاله-امکان-تولید-یک-فرآورده-پروبیوتی/‎Cachedکریم، گیتی.(۱۳۸۳) مطالعه امکان تولید یک فراورده پروبیوتیکی شیر با استفاده از کشت کمکی لاکتوباسیلوس کازئی . مجله علوم دامپزشکی ایران . سال اول . شماره ۱٫. مقاله مطالعه شرایط تولید فرآورده ی پروبیوتیکی با استفاده از کشت ... www.civilica.com/Paper-THVC15-THVC15_702=مطالعه-شرایط-تولید-فرآورده-ی-پروبیوتیکی-با-استفاده-از-کشت-لاکتوباسیلوس-...‎Cachedجهت تولید یک فرآورده پروبیوتیکی از شیر با استفاده از کشت کمکی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در ابتدا امکان استفاده از یک مرحله کشت اولیه مورد مطالعه قرار ... مقاله امکان تولید یک فرآورده پروبیوتیکی شیر با استفاده از کشت ... bankmaghale.ir/مقاله-امکان-تولید-یک-فرآورده-پروبیوتی/‎Cached Similarمقاله امکان تولید یک فرآورده پروبیوتیکی شیر با استفاده از کشت کمکی ... در این راستا لاکتوباسیلوس کازئی با ویژگی های بالقوه پروبیوتیکی از جهت تعیین ... مطالعات اخیر مربوط به استفاده از شیـرهای تخمیری در درمان عفونت های روده ای است. مقاله مطالعه امکان تولید یک فرآوده پروبیوتیکی شیر با استفاده از ... cero.projeh.net/2016/07/مقاله-مطالعه-امکان-تولید-یک-فرآوده-پرو/‎Cached24 جولای 2016 ... مقاله مطالعه امکان تولید یک فرآوده پروبیوتیکی شیر با استفاده از کشت کمکی لاکتوباسیلوس ... این محصول از معروفترین فراورده های تخمیری شیر است که در اثر تخمیر لاکتیکی شیر به وسیله استرپتوکوکوس ترموفیلوس و ... مقاله مطالعه امکان تولید یک فرآوده پروبیوتیکی شیر با استفاده از ... prz.7blog.ir/post/2143 29 جولای 2016 ... مقاله مطالعه امکان تولید یک فرآوده پروبیوتیکی شیر با استفاده از کشت کمکی ... شیر با استفاده از کشت کمکی لاکتوباسیلوس امکان تولید ... این محصول از معروفترین فراورده های تخمیری شیر است که در اثر تخمیر لاکتیکی شیر به ... تحقیق در موردمطالعه امکان تولید یک فرآوده پروبیوتیکی شیر با ... mag-iran.com/تحقیق-در-موردمطالعه-امکان-تولید-یک-فرآ.htm‎Cached Similarمطالعه امکان تولید یک فرآوده پروبیوتیکی شیر با استفاده از کشت کمکی لاکتوباسیلوس کازئیخلاصه از زمانیکه پروبیوتیک ها مورد توجه قرار گرفتند ، محصولات متنوع زیادی. ... این محصول از معروفترین فراورده های تخمیری شیر است که در اثر تخمیر ... مقاله مطالعه امکان تولید یک فرآوده پروبیوتیکی شیر با استفاده از ... https://selzir.com/.../18314244-مقاله-مطالعه-امکان-تولید-یک-فرآوده-پروبیوتیکی-شیر-با-استفاده-از-کشت-کم مقاله مطالعه امکان تولید یک فرآوده پروبیوتیکی شیر با استفاده از کشت کمکی ... شرایط تولید فرآورده ی پروبیوتیکی با استفاده ازکشت کمکی هم زمان لاکتوباسیلوس ... مقاله مطالعه امکان تولید یک فرآوده پروبیوتیکی شیر با استفاده از ... efaproject.30to.net/مقاله-مطالعه-امکان-تولید-یک-فرآوده-پرو/‎Cachedمقاله مطالعه امکان تولید یک فرآوده پروبیوتیکی شیر با استفاده از کشت کمکی ... شیر با استفاده از کشت کمکی لاکتوباسیلوس| فروش سی دی مقاله مطالعه امکان .... شرکت فراورده های لبندیس پروژه کارآفرینی شرکت کارخانجات پارس دارو (سهامی خاص ) ... [DOC] چکیده journals.iau-garmsar.ac.ir/vet/library/.../af_5944245627_Q9TD.doc‎Cached Similarمطالعه تاثیر دارچین بر رشد باکتری های پروبیوتیکی لاکتوباسیلوس ... در این تحقیق امکان تولید ماده غذایی جدید پروبیوتیکی برپایه شیر موز و دارچین ... دارچین به عنوان یک گیاه دارویی و طعم دهنده در انواع فرآورده های غذایی و مواد مختلف مورد استفاده .... بیفیدوباکتریوم بیفیدوم انجام گرفت با این تفاوت که از کشت کمکی لاکتو ... [PDF] ﺮﯾﻮم ﺗﻮﻟﯿﺪ ﺑﺴﺘﻨﯽ ﭘﺮوﺑﯿﻮﺗﯿﮑﯽ ﺳﻨﺘﯽ ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از ﮐﺸﺖ confnews.um.ac.ir/images/41/conferences/foodcongress/.../pn_01.pdf‎Cachedﻃﻌﻢ و وﺿﻌﯿﺖ ﭼﺮﺑﯽ ﺑﺴﺘﻨﯽ ﺣﺎوی ﺑﺎﮐﺘﺮی ﺑﯿﻔﯿﺪوﺑﺎﮐﺘﺮﯾﻮم ﺑﯿﻔﯿﺪوم ﺑﺎ ﻣﻘﺒﻮﻟﯿﺖ. ﺑﯿﺸﺘﺮی ﻫﻤﺮاه ... ﺗﻘﺮﯾﺒﺎ ﻫﺮ دو ﺳﺎﻋﺖ ﯾﮏ ﺑﺎر. آزﻣﻮن .... ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ اﻣﮑﺎن ﺗﻮﻟﯿﺪ ﯾﮏ ﻓﺮآورده ﭘﺮوﺑﯿﻮﺗﯿﮑﯽ ﺷﯿﺮ ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از ﮐﺸﺖ ﮐﻤﮑﯽ ﻻﮐﺘﻮﺑﺎﺳﯿﻠﻮس.