خرید و دانلود فایلهای علمی

انواع تحقیق پروژه پاورپوینت مقاله و سایر فایلهای مجاز

خرید و دانلود فایلهای علمی

انواع تحقیق پروژه پاورپوینت مقاله و سایر فایلهای مجاز

جشنهای ایرانی

نخستین مناسبت در دی ماه جشن‌های چهارگانه دیگان است چون در دی ماه چهارروز به نام خدا نامیده می‌شود. این جشن‌ها با «اورمزد روز » آغاز می‌شود و با «دی‌به‌دین» پایان‌می‌پذیرد

١- اورمزد و دی ماه : در نخستین روز دی ماه باستانی / ٢٥ آذرماه خورشیدی
٢- دی به‌آذر و دی‌ماه در هشتمین روز دی ماه باستانی/ ٢ دی ماه خورشیدی
٣- دی‌به مهر ودی‌ماه در پانزدهمین روز دی ماه باستانی/ ٩ دی ماه خورشیدی
٤- دی‌به‌دین و دی‌ماه در بیست و سومین روز دی ماه باستانی/١٧ دی ماه خورشیدی
* مناسبت دیگر یادواره درگذشت اشوزرتشت است که در روز خیر(خور) ایزد برابر با یازدهمین روز از دی‌ماه باستانی و پنجم دی‌ماه خورشیدی در سراسر مناطق زرتشتی‌نشین گیتی به ویژه ایران برگزار می‌شود. این روز یکی از روزهای تعطیل ویژه زرتشتیان ایران است.

مناسبت این یادروز به کوتاهی از این قرار است:
پیامبر ایران باستان اشوزرتشت پس از پایان رسالت خود که آموزش راستی و آرامش به انسان‌ها بود، در شهر بلخ به سرمی‌برد. در سن هفتادو هفت سالگی هنگامی‌که گشتاسب کیانی و پسرش اسفندیار فرمانروای بلخ که آن زمان از پایتخت خارج شده بودند، فرمانروای تورانی ارجاسب که دشمن دیرینه ایرانیان بود از فرصت استفاده کرد و توربراتور فرمانده سپاه خود را با لشکری بسیار به ایران فرستاد. لشکر تورانی دروازه‌های شهر بلخ را با همه دلاوری‌های ایرانیان در هم شکستند و هنگامی‌که

اشوزرتشت پیامبر ایرانی با لهراسب و گروهی از پیروانش در آتشکده بلخ به نیایش مشغول بودند، با یورش سپاهیان مهاجم همگی جان باختند.
اشوزرتشت گرچه جان به جان آفرین سپرد و از دیده‌ها پنهان گشت، ولی روان پاکش همراه با اندرز و آموزش‌های جاودانه‌اش پیوسته زنده ماند. طوری که پس از هزاران سال نام بلندش بر سرزبان‌ها و فروغ مهرش در درون دل‌هاست.
* مناسبت سوم برگزاری «گهنبار» است که از روز مهر تا ورهرام ١٦ تا ٢٠ دی ماه باستانی و ١٠ تا ١٤ دی ماه خورشیدی چهره میدیارم گاه خوانده می‌شود. این گهنبار ویژه پیدایش جانوران است. میدیارم به چم (معنای) میانه آرامش است و زمانی برگزار می‌شود که هنگام آرامش و استراحت کشاورزان و دامداران است

برابر با سالنامه‌ی زرتشتیان، امسال روز سوم آذرماه برابر است با جشن آذرگان، یعنی برابری آذر روز با آذرماه؛
برابری این روز با ماه آن را جشنی ساخته است به‌نام « آذرگان» که آن را « آذرجشن» نیز می‌گویند. آذر یا آتش در آیین مزدیسنی، پاک و پاک‌کننده به شمار می‌رود و از این نگاه مورد احترام است. توجه زرتشیتان به آتش از لحاظ فروغ و شعاع آن است که

می‌آورده‌اند.
به گفته پژوهشگران ، از روزی که ایرانیان و هندوان در پهنه گیتی شناخته شدند، مردمی‌بودند که آتش را در پرستشگاه‌های خود گرامی‌و بزرگ می‌داشتند.

نموداری از فروغ ایزدی است و در هنگام نیایش و ستایش اهورامزدا، آتش و نور را پرستش سوی خود قرار داده‌اند.
نیا را همی‌بود آیین و کیش
پرستیدن ایزدی بود بیش
بدان گه بدی آتش خوبرنگ
چو مر تازیان راست محراب سنگ
نیاکان ما در این روز به آتشکده‌ها می‌رفته‌اند و ستایش و نیایش اهورامزدا را به جا

در ماه بهمن دو جشن وجود دارد که از دیر و دور در ایران گرامی‌داشته شده اند. نخست جشن بهمنگان یا بهمنجنه در دوم بهمن ماه و دیگری جشن سده که هنگام برگزاری آن در پسین و شامگاه دهم بهمن ماه است.
درکتاب هایی که درباره آیین های دینی و فرهنگ ایران زمین نوشته شده است، اشاره هایی نیز در این باره وجود دارد. به نوشته این کتاب ها، روز دوم بهمن که بهمن روز نام دارد و متعلق به امشاسپند بهمن است، جشن بهمنگان نام دارد. در این روز در دیگی به نام بهمنجنه آشی به نام دانگو از گندم و ماش و عدس و نخود و باقلا می‌پزند و مهمانی می‌دهند. این آش را هفت دانه نیز می‌گویند دکتر رجبی معتقد است که یکی از ویژگی های جشن بهمنگان تعاونی بودن آن است و به نظر می‌رسد هر یک از همسایگان برای پختن آش دانگ خود را به خانه ای که آش در آن پخته‌می‌شد می‌داده است و به این معنی نام آش را« دانگو » به کار می‌بردند و به این ترتیب در آشی که فراهم می‌آمده است همه همسایگان سهیم بودند.



خرید فایل



لینک منبع :جشنهای ایرانی

جشن‌های ایران باستان - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد https://fa.wikipedia.org/wiki/جشن‌های_ایران_باستان‎Cached Similarجشن‌های ایران باستان به جشن‌های ایران در دوران ایران باستان اشاره دارد. جشن‌های بزرگ ایرانیان باستان عبارت بودند از: نوروز، مهرگان، جشن‌های آتش، گاهنبارها و جشن ... ‎۱ واژه شناسی - ‎۲ فلسفهٔ بزرگداشت جشن‌ها - ‎۳ گاه‌شماری در ایران باستانImages for جشنهای ایرانی جشن‌های ایرانی - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد https://fa.wikipedia.org/wiki/جشن‌های_ایرانی‎Cached Similarجشن‌های ایرانی به جشن‌هایی ملی و مردمی گفته می‌شود که دارای ریشه تاریخی ایرانی هستند و از دوران باستان تا به امروز رسیده‌اند. برخی از این جشن‌ها کم‌وبیش زنده هستند. ‎۱ چکیده - ‎۲ ویژگی‌های عمومی جشن‌های ایرانی - ‎۳ گاهنمای جشن‌ها و مناسبت‌های ...جشن های ملی،هفت سین،جشن مهرگان،جشن سده،جشن تیرگان،اسفندگان www.mehriran.ir/pages/jashn.htm‎Cached Similarهفت سین به معنای هفت قلم شیئی که نام آن‌ها با حرف «س» (سین) آغاز می‌شود، یکی از اجزای اصلی آیین‌های سال نو است که بیشینه‌ی ایرانیان آن را برگزار می‌کنند. این اقلام ... معرفی و تقویم جشن های ایران باستان - آسمونی www.asemooni.com/.../introduction-to-ancient-iranian-calendar-celebrations‎Cachedجشن‌های ایرانی به جشن‌هایی ملی و مردمی گفته می‌شود که دارای ریشه تاریخی ایرانی هستند و از دوران باستان تا به امروز رسیده‌اند. برخی از این جشن‌ها کم‌وبیش زنده هستند. جشنهای ایرانیان را نام ببرید - کلوب www.cloob.com/timeline/answer_15612_845488‎Cached Similar25 فوریه 2008 ... سلام دوست عزیز. به طور کل ایرانیان از گذشته تا به حال شاد زیسته اند و این شادمانی ها و جشن ها همواره با عقاید یکتا پرستی همراه بوده است. از جمله جشن ... اعیاد و جشنهای ایرانی - آفتاب www.aftabir.com/encyclopedia/urgent/calendar/.../irainian.php‎Cached Similarاعیاد و جشنهای ایرانی ،آفتاب مرجع اخبار ایران و جهان، بانک جامع نیازمندیها. جشن های آریاییان باستان torob6irani.persianblog.ir/‎Cached Similar19 دسامبر 2011 ... این وبلاگ جهت اطلاع شما در مورد جشن های ایران باستان وجهت نمره گرفتن بنده ... جشن های باستانی ایران بر دو دسته است،جشن های همنام شدن روز و ماه یا ... ایران - خلاصه ای از جشنهای ایران باستان soors.blogfa.com/post-8.aspx‎Cached Similarخلاصه ای از جشنهای ایران باستان. در ایران قدیم هر روز ماه نام به خصوصی داشت ویک روزاز ماه همنام خود ماه بود. جشنهای باشکوهی ترتیب داده می شد وبدین ترتیب علاوه بر ... شکوه پارسی - " معرفی جشنهای ایران باستان " 2500aryaie.blogfa.com/category/29‎Cached Similarجشن‌های ایرانی به جشن‌هایی ملی و مردمی گفته می‌شود که دارای ریشه تاریخی ایرانی هستند و از دوران باستان تا به امروز رسیده‌اند. برخی از این جشن‌ها کم‌وبیش زنده هستند.