پایان نامه تأثیر مصرف مکمل کراتین بر آمونیاک خون و برخی شاخصهای عملکردی و ساختاری در تکواندوکاران نخبه
چکیده :
کراتین به عنوان یک مکمل نیروزای مؤثر در بین ورزشکاران شناخته شده است. هدف از این پژوهش مطالعه تأثیر مکمل سازی کوتاه مدت کراتین بر آمونیاک خون و برخی شاخصهای عملکردی و ساختاری در تکواندوکاران نخبه ( با وزن 935/7 ± 87/67 کیلوگرم ، سن 72/3 ± 75/22 ) عضو تیم تکواندو آمن ، که دست کم مدت 3 سال سابقه عضویت در یکی از تیمهای شرکت کننده در لیگ استان تهران را داشته اند ، بود. به همین منظور 20 ورزشکار انتخاب و به صورت تصادفی و در یک طرح دوسوکور به دو گروه کراتین ( 10n= ) و دارونما ( 10n= ) تقسیم شدند. سپس گروه مکمل کراتین به مدت 6 روز ، هر روز 20 گرم کراتین در 4 وعده ( 5 × 4 گرم ) مصرف کردند در حالیکه گروه دارونما به همین شکل و اندازه ، گلوکز مصرف کردند. در پیش آزمون و پس آزمون ابتدا وزن و توده بدون چربی آزمودنیها توسط دستگاه تجزیه و تحلیل ترکیب بدن ارزیابی شد. سپس آزمودنیها آزمونی را که شامل ده نوبت پدال زدن با حداکثر سرعت وتوان به مدت 6 ثانیه ( 6 × 10 ثانیه ) با30 ثانیه استراحت غیر فعال بین هر تکرار ، بر روی دوچرخه کارسنج بود انجام دادند که بلافاصله بعد از این آزمون از ورید بازوئی آزمودنیها در حالت نشسته توسط یک متخصص خونگیری می شد. در ضمن حداکثر سرعت در هر 6 ثانیه رکاب زدن یادداشت می شد و در انتها میانگین حداکثر سرعت در کل 10 تکرار محاسبه شد.
فهرست مطالب
فصل اول : طرح تحقیق
۱-۱ مقدمه
۱-۲ بیان مساله
۱-۳ ضرورت و اهمیت تحقیق
۱-۴ اهداف تحقیق
۱-۵ متغیرهای تحقیق
۱-۶ فرضیات تحقیق
۱-۷ محدودیتهای تحقیق
۱-۸ تعریف واژه ها و اصطلاحات تحقیق
فصل دوم : مبانی نظری و پیشینه تحقیق
۲-۱ مقدمه
۲-۲ مبانی نظری تحقیق
۲-۲-۱ کراتین
۲-۲-۱-۱ تاریخچه کراتین
۲- ۲-۱-۲ منابع کراتین
۲-۲-۱-۳ سنتز درونی و مکانیزم کراتین
۲-۲-۱-۴ نقش کراتین در بدن
۲-۲-۱-۵ عوارض جانبی
۲-۲-۲ آمونیاک
۲-۲-۲-۱ متابولیسم بنیان آمین در عضله اسکاتی
۲-۲-۲-۲ پاسخهای آمونیاک هنگام ورزش
۲-۲-۲-۳ سایر حامل های بنیان آمین
۲-۲-۲-۴ انتقال آمونیاک از عضله اسکلتی
۲-۲-۲-۵ پالایشNH3پلاسمائی
۲-۲-۲-۶ سازگاری آثار مرکزی و محیطی آمونیاک
۲-۲-۲-۶-۱ خستگی مرکزی
۲-۲-۲-۶-۲خستگی پیرامونی
۲-۲-۲-۷متابولیسم آمونیاک و اسید آمینه در عضله اسکلتی ورزیده
۲-۲-۳ سیستم غالب تولید انرژی در تکواندو و تأثیر کراتین بر آن
۲-۲-۴ وزن
۲-۲-۴-۱ عوامل مؤثر در وزن
۲-۲-۵ وزن بدون چربی
۲-۲-۶ چربی و مهارتهای ورزشی
۲-۲-۷ سرعت
۲-۲-۷-۱ انواع سرعت و آزمونهای آن
۲-۲-۷-۲ عوامل موثر بر سرعت
۲-۲-۸ چابکی
۲-۲-۸-۱ آزمون های چابکی
۲-۳ تحقیقات انجام شده در زمینه مکمل های کراتین
۲-۳-۱ تحقیقات داخلی
۲-۳-۲ تحقیقات خارجی
۲-۳-۲-۱ مکمل سازی کوتاه مدت
۲-۳-۲-۲ مکمل سازی کراتین و قدرت
۲-۳-۲-۳ مکمل سازی کراتین و سرعت
۲-۳-۲-۴ مکمل سازی کراتین و توان
۲-۳-۲-۵ مکمل سازی کراتین و چابکی
۲-۳-۲-۶ مکمل سازی کراتین و ترکیب بدنی
۲-۳-۲-۷ مکمل سازی کراتین و آمونیاک
فصل سوم : روش شناسی تحقیق
۳-۱ مقدمه
۳-۲ روش تحقیق
۳-۳ مشخصات آزمودنیها
۳-۴ مکمل سازی آزمودنیها
۳-۵ تمرینات ورزشی آزمودنیها
۳-۶ متغیر های تحقیق
۳- ۷ ابزار های اندازه گیری
۳-۸ روشهای اندازه گیری متغیرها
۳-۸-۱ قد
۳-۸-۲ خونگیری
۳-۸-۲-۱ تحلیل نمونه های خونی
۳-۸-۳ ترکیبات بدن
۳-۸-۴ آزمون ۴۰ یارد سرعت
۳-۸-۵ آزمون چابکی ایلینویز
۳-۹ روشهای آماری تحلیل داده ها
فصل چهارم : تجزیه و تحلیل یافته ها
۴-۱- مقدمه
۴-۲ تجزیه و تحلیل توصیفی یافته ها
۴-۲-۱ آمونیاک
۴-۲-۲ سرعت
۴-۲-۳ چابکی
۴-۲-۴ وزن بدن
۴-۲-۵ توده بدون چربی
۴-۲-۶ مایعات بدن
۴-۲-۷ کراتینین
۴-۲-۸ میانگین حداکثر سرعت رکاب زدن
۴-۳ آزمون فرضیه های تحقیق
۴-۳-۱ فرضیه اول
۴-۳-۲ فرضیه دوم
۴-۳-۳ فرضیه سوم
۴-۳-۴ فرضیه چهارم
۴-۳-۵ فرضیه پنجم
۴-۳-۶ فرضیه ششم
۴-۳-۷ فرضیه هفتم
۴-۳-۸ فرضیه هشتم
۴-۳-۹ فرضیه نهم
۴-۳-۱۰ فرضیه دهم
۴-۴ متغیرهای وابسته به تحقیق
فصل پنجم : بحث ، بررسی و نتیجه گیری
۵-۱ مقدمه
۵-۲ خلاصه تحقیق
۵-۳ بحث و بررسی
۵-۴ نتیجه گیری
۵-۵ پیشنهادات