گزارش عملیات کاشت داشت وبرداشت
قسمتی از متن:
مقدمه :
گندم معمولی در محدوده وسیعی از شرایط آب و هوایی جهان رشد می کند و در حقیقت این گیاه سازگارترین گونه های غلات است ، زمینه های زیادی در سرتاسر جهان در مقایسه با سایر گیاهان زراعی ، به کشت آن اختصاص داده شده است . در ایران هم مانند بسیاری از کشورهای جهان ، نان حاصله از گندم مهمترین ماده غذایی روزانه مردم را تشکیل می دهد و نقش عمده ای در تأمین انرژی و پروتئین مورد نیاز بدن بعهده دارد این گیاه به صورت ابی و دیم در بیشتر اقلیم های کشور قابلیت کشت را دارد . رعایت اصول مناسب صحیح در زمینه آماده سازی زمین و کاشت این محصول اساسی می تواند ضمن جلوگیری از اتلاف بی رویه نهاده ها باعث تعداد بوته سبز مناسب در هکتار شده و عملکرد را به نحو قابل ملاحظه ای افزایش می دهد . بعد از کاشت گندم مرحله داشت با اجرای عملیات همچون آبیاری ، تغذیه ( کود سرک ) ، مبارزه با آفات ، بیماریها و علفهای هرز آغاز می شود که اجرای صحیح و به موقع آنها علاوه بر افزایش کیفی و کمی محصول باعث حفظ محیط زیست و پایداری تولید می گردد . به همان نسبت که عملیات کاشت و داشت اهمیت زیادی دارند ف در برداشت محصول نیز باید توجه کافی مبذول شود ، تا برداشت در زمان مناسب صورت گیرد و از تلفات گندم در اثر عوامل مختلف جلوگیری شود پس اهمیت برداشت گندم از سایر موارد کاشت و داشت کمتر که نبوده شاید مهم تر نیز باشد ، چون کوتاهی در این مرحله در واقع تلاش سایر مراحل را تضییع می کند .
نام بهره برداری : عبدالرضا حردانی
نوع بافت زمین رسی و در سطح 65 هکتار واقع در روستای ملیحان کشت شده است عملیات کاشت بوسیله کوود پاشی سانتریفیوژ انجام شد .
عملیات تهیه زمین شامل ماخار ، شخم ، دیسک سبک و سنگین ( 3 نوبت ) مال ، کودپاشی و بذر پاش با کود پاش سانتریفیوژ .
بذر گندم مصرفی از نوع چمران است که به میزان kg/ha 300 در تاریخ 20/8/85 بذر پاش شد .
کود پایه مصرفی شامل kg/ha 200 سوپر فسفات تریپل ، kg/ha 50 اوره .
آبیاری اول زمین در تاریخ 26/8/85 انجام گردید .
عملیات داشت :
در طی بازدیدهایی که از زمین ایشان انجام گرفت سطح سبز مزرعه 95% تشخیص داده شد . بدین ترتیب عملیات تهیه زمین و کشت به اتمام رسید و زمان انجام عملیات داشت شروع شد . در طی بازدیدهای مکرر از زمین ایشان در تاریخ 9/10/85 علفهای هرز پهن برگ و بار یک برگ زمین ایشان کاملاٌ مشهود بود که از جمله علفهای هرز پهن برگ می توان پنیرک ، یونجه باغی ، کنگر وحشی و بار یک برگ می توان چچم ، فالاریس و یولاف وحشی را نام برد .
وضعیت مزرعه از لحاظ تراکم بوته در متر مربع ( 150 بوته ) و تعداد پنجه ( 3-2 پنجه ) و خونه از لحاظ دانه بندی نسبتاٌ خوب می باشد و بر اساس محاسبه انجام شده میزان متوسط عملکرد در هکتار3700 کیلوگرم می باشد .
نام بهره برداری : حمید امیری
نوع بافت زمینی است و در سطح 65 هکتار واقع در روستای ملیحان کشت شده است . که عملیات کاشت بوسیله کود پاش سانتیریفیوژ انجام شده است .
عملیات تهیه زمین شامل ماخار ، شخم با گاو آهن ،دیسک سنگین و سبک ( 3 نوبت ) ماله ، کودپاشی و بذر پاشی .
بذر گندم مصرفی از نوع چمران است که به میزان kg/ha 300 در تاریخ 23/8/85 بذر پاشی شد .
کود پایه مصرفی شامل kg/ha 150 فسفات آمونیم می باشد .
آبیاری اول زمین در تاریخ 24/8/85 انجام شد .