مقاله گیاه ذرت
منشاء و تاریخچه ذرت:
منشاء اولیه ذرت آمریکای مرکزی است . ذرت اصلی ترین زراعت جهت تامین مواد غذایی در آمریکای شمالی و مرکزی و جنوبی قبل از کشف قاره جدید بوده است . پژوهشهای باستانشناسی در کشور مکزیک مشخص نموده است که ذرت حدوداً 4500 سال قبل از میلاد در آنجا کشت گردیده است .
پس از کشف قاره آمریکا توسط کریستف کلمب در سال 1493 ذرت وارد اسپانیا گردید و از آنجا به ایتالیا ، پرتغال و سایر کشورهای اروپایی گسترش یافت. پرتغالیها در اوایل قرن شانزدهم میلادی ذرت را وارد اندونزی ، افریقا ، هندوستان و چین نمودند. زراعت ذرت در اواخر قرن شانزدهم میلادی در چین صورت میگرفته است.
پس از ورود ذرت به اروپا به ویژه در جنوب و غرب اروپا( قرن 16 تا 19 ) تا مدتها تصور بر این بود که منشاء این گیاه کشورهای آسیایی است و به همین دلیل آن را گندم ترکی (Turkish Corn) مینامیدند و عقیده داشتند که ذرت از آسیای صغیر یا مصر وارد اروپا شده است . در سال 1737 لینه ذرت را Zea Mays نامید . کلمه Zea لغتی یونانی است که ریشه آن Zoein به معنی زندگی است .(Zeia) Zea به دانههای پوشیده به ویژه Triticum Spelta (گیاه ضروری برای زندگی انسان) اطلاق میگردیده است.
اهمیت محصول ذرت :
ذرت به دلیل ویژگیهای بسیار زیاد خود ، به ویژه به دلیل قدرت سازگاری با شرایط اقلیمی گوناگون بسیار زود در تمام دنیا گسترش یافت. ذرت بیشتر برای استفاده از دانه و سیلو کردن آن که دارای مصارف مختلف میباشد کشت میگردد. نزدیک به 25 – 20 درصد از تولیدات جهانی ذرت به صورت مستقیم در شکلهای مختلف (آرد ذرت ، شیرینی ، کنسرو ، فرنی ذرت) در تغذیه انسان ، 75 – 60 درصد آن به صورتهای مختلف مانند دانه ، خمیر ، پودر ، سیلو و . . . به مصرف غذای دام میرسد. به علاوه حدود 5% تولید ذرت نیز جهت فرآوردههای صنعتی مورد استفاده قرار میگیرد.
قهرست مطالب
عنوان صفحه
منشاء و تاریخچه ذرت....................................................................................... 3
اهمیت محصول ذرت......................................................................................... 3
عوامل مهم توسعه کشت ذرت در دنیا............................................................. 4
سطح زیر کشت و تولید ذرت.......................................................................... 4
طبقهبندی............................................................................................................. 5
انواع ذرت........................................................................................................... 6
هیبرید ذرت........................................................................................................ 7
مورفولوژی و فیزیولوژی................................................................................... 8
جذب عناصر غذایی و میزان مصرف کود....................................................... 11
کود دامی............................................................................................................ 12
تهیه زمین............................................................................................................. 12
کاشت ذرت ...................................................................................................... 13
برداشت و عملکرد ذرت................................................................................... 13