پروژه کارآفرینی نوشابه بدون گاز در 25 صفحه ورد قابل ویرایش
فهرست
عنوان صفحه
مقدمه............................................................................................................... 2
آشنایی جزیی در مورد کار کارخانه........................................................... 5
نمودار مراحل مختلف تولید نوشابه غیر گازدار با استفاده از انواع...................... 10
محاسبه اجزاء و میزان دارایی های ثابت.................................................................. 12
مساحت زمین و برآورد قیمت آن...............................................................12
مساحت و هزینه های ساختمانی...................................................................... 13
هزینه ماشین آلات و تجهیزات خط تولید.......................................................... 14
سرمایه ثابت مورد نیاز کارخانه......................................................................... 16
هزینه های تولید سرمایه در گردش........................................................................... 18
محاسبه کل سرمایه گذاری................................................................................. 20
نحوه سرمایه گذاری و تأمین منابع مالی......................................................... 20
سودآوری و چگونگی برگشت سرمایه............................................................. 21
مقدمه
- نوع محصول:
نوع محصول کارخانه عبارتست از انواع نوشابه بدون گاز به صورت آبمیوه جات به غلظت 14-10 درجه بریکس که از کنسانتره به غلظت 70-60 درجه بریکس بازسازی شده و در بطری های نوشابه به ظرفیت 285 سی سی و با درب طشتکی بسته بندی خواهد شد.
بطری مذبور دارای ارتفاع 240 میلیمتر و قطر 57 میلیمتر است و بر روی آن بر چسب مربوطه به ابعاد 80*200 میلیمتر چشبانده خواهد شد.
آبمیوه تولیدی با استفاده از کنسانتره پرتقال، سیب و انگور و به صورت آب این میوه جات تهیه می گردد و در مورد آب پرتقال بر اساس نوع کنسانتره مصرفی تهیه آن تا بریکس 7 نیز معمول است.
- ظرفیت تولیدی و مدت زمان کار کارخانه:
ظرفیت تولید سالانه کارخانه در حدود 2000 تن آبمیوه و معادل 2000000 لیتر است که با توجه به ظرفیت بطری ها و با در نظر گرفتن ضایعات و غیره کلاً در حدود 7 میلیون بطری 285 سی سی آب میوه خواهد شد که شامل موارد زیر است:
نام محصول | تعداد بطری | ظرفیت(سی سی) | ظرفیت(لیتر) |
آب پرتقال | 3.000.000 | 285 | 857.000 |
آب سیب | 2.500.000 | 285 | 713.000 |
آب انگور | 1.500.000 | 285 | 430.000 |
مدت زمان کار کارخانه با توجه به تعطیات و غیره عملاً 250 روز کاری و در یک شیفت کار 8 ساعته در نظر گرفته می شود.
به این ترتیب ظرفیت تولید روزانه کارخانه 28000 بطری که معادل 4000 بطری در ساعت و بالاخره 68 بطری در دقیقه می باشد.
- میزان مواد اولیه مورد نیاز کارخانه:
مواد اولیه مورد نیاز کارخانه شامل کنسانتره پرتقال، سیب و انگور، شکر، بطری، کارتن و برچسب مربوطه می باشد.
با توجه به نسبت اختلاط کنسانتره و آب به نسبت یک قسمت کنسانتره و 5 قسمت آب در مورد سیب و انگور و یک قسمت کنسانتره و 6 قسمت آب در مورد کنسانتره پرتقال، عملاً میزان کنسانتره مورد نیاز جهت تولید به شرح زیر است:
ردیف | نام ماده مورد نیاز | مقدار |
1 | کنسانتره پرتقال | 143 تن |
2 | کنسانتره سیب | 143 تن |
3 | کنسانتره انگور | 86 تن |
4 | شکر بر مبنای 10-5% در صورت مصرف برای آب پرتقال | 50 تن |
5 | بطری 285 سی سی | 7 میلیون بطری |
6 | برچسب | 7 میلیون عدد |
7 | کارتن 24 عددی | 300.000عدد |
هزینه های تولید سرمایه در گردش
-هزینه های خرید مواد اولیه مورد نیاز سالانه جهت تولید:
مواد اولیه مورد نیاز سالانه جهت تولید کارخانه به شرح زیر است:
1-کنسانتره پرتقال
کنسانتره پرتقال توسط کارخانجات ماریان کرج و عالیفرد از قرار کیلویی 12.500 ریال قابل تأمین است. هزینه تأمین 143 تن کنسانتره پرتقال به شرح زیر محاسبه می گردد:
ریال 17.787.500.000= 12.500* 143.000 کیلو
2- کنسانتره سیب و انگور
کنسانتره سیب و انگور توسط کارخانجات شهید ایران مشهد و اروم دشت ارومیه از قرار کیلویی متوسط 5/250 ریال قابل تأمین است. هزینه تأمین مجموعاً 229 تن کنسانتره سیب و انگور به شرح زیر است:
ریال 1.202.250.000= 5.250*229.000 کیلو
7- محاسبه سرمایه در گردش مورد نیاز: