خرید و دانلود فایلهای علمی

انواع تحقیق پروژه پاورپوینت مقاله و سایر فایلهای مجاز

خرید و دانلود فایلهای علمی

انواع تحقیق پروژه پاورپوینت مقاله و سایر فایلهای مجاز

ایران در عصر عباسیان

ایران در عصر عباسیان

ایران در عصر عباسیان

  1. وضعیت ایران پس از روی کار آمدن خاندان عباسی
  2. نقش ایرانیان در وزارت
  3. برآمدن خاندانهای حکومتگر ایرانی
  4. بررسی نهاد خلافت و تغییراتی که در عصر عباسیان پیدا کرد به عنوان یک مرکز مشروعیت دهنده با تکیه بر اندیشه ایرانشهری.

شعارهایی که عباسیان را به قدرت رسانید توانست یک چند گروههای مخالف آنان را نظیر علویان، خوارج و قبایل عرب مخالف خلافت بنی امیه که باهم مرتب درگیری داشتند را به خود جلب کند و آنان را بر علیه دشمن مشترکشان یعنی امویان متحد کند. نزاعهای داخلی و درگیریهایی که پس از به خلافت رسیدن عباسیان میان آنان و گروههای رقیبشان رخ داد، نشان از آن داشت که عباسیان تنها نبودند که توانستند این انقلاب را به ثمر برسانند بلکه مشارکت گسترده گروههای مختلف که تحت عنوان شعار کلی مبنی بر بازگشت به سنتهای پیش از امویان که آنان را به دور هم جمع کرده بود توانست خلافت امویان را از بین ببرد. خطبه ای را که ابوالعباس سفاح در روز نخست خلافت ادا کرد و عمش آن را ادامه داد حاکی از آن بود که نخست عباسیان مدعی بودند که شناختن حق آنها به خلافت الزامی است و آنان به تفضیل اصلی خلافت را بدست گرفته اند با موافقت خلق همچنین برای گروههای رقیب خود نیز این مسئله را مسجل کردند که امر خلافت از آغاز به آنها راست شده و آنان نباید در این مهم با عباسیان درگیر شوند.


1.متن کامل خطبه ابوالعباس سفاح در ترجمه تاریخ طبری که توسط ابوعلی محمد بلعمی صورت گرفته موجود است که اینگونه آغازمیشود:« حمد خدای را ... که خویشاوندی و نزدیکی پیغمبر خدا را خاص ما کرد و ما را از پدران وی پدید آورد .... و ما را در قبال اسلام و مسلمانان به مقامی والا نهاد .. فضیلت مارا معلوم ساخت و حق ما و دوستی ما را بر آنها وجب کرد ... خدای مدتی ( امویان غاصب ) را مهلت دا د تا وی را به خشم آوردند و چون چنین شد به دست ما از آنها انتقام گرقت و حق ما را پسمان داد... آنگاه تبش بالا گرفت و بر منبر نشست عمش از منبر بالا رفت و با همان آهنگ به سخن ادامه داد. ( ترجمه تاریخ طبری ابوعلی بلعمی تهران 1337 انتشارات جاویدان )

2. مهمترن روایت مورد استناد عباسیان روایتی است که پیامبر به عباس عموی خود وعده آن را داده بود که خلافت به اخلاف وی خواهد رسید. نقل شده است که به هنگام تولد عبدالله بن عباس پیامبر به گوش وی اذان خواند و سپس به عباس گفت ک «پدر پادشاهان را بگیرد» این روایت به کار آن می آمد که عباسسیان بتوانند مدعی شوند که دولتشان همان دولت موعودی است که پیامبر وعده داده بود (طبری. جلد7. ص 421) همچنین ابن طقطقی در تاریخ فخری در ص191و192 مطلبی درباره تجمع بنی عباس و بنی طالب دارد برای انتخاب خلیفه به هنگام زوال قدرت امویان که در مجموع آرابنفع محمد بن عبدالله معروف به نفس زکیه تعلق گرفت. وی در همین کتاب به نامه های ابو سلمه انحلال اشاره میکند که بری امام جعفر صادق عبدالله محضو حسن بن علی فرستاده شد تا خلاقت را به علویان برساند. (همان منبع ص 193 .تصحیح محمد وحید گلپایگانی. انتشارات علمی فرهنگی .چاپ سوم.)

عصر ساسانی در زمینه سیاسی و تشکیلات دیوانی و اداری بر تمرکز و اداره دقیق دولت پرداختند. منصور حکومت را از قضاوت جدا کرد و کارکنان و وظایف آنها را مجزا نمود همچنین با تاسیس دیوان زمام نظارت خود را به کارکنان دستگاههای اجرائیش بیشتر کرد[1] اما مهمترین تحولی که در تشکیلات اداری عباسیان پدیدار شد به کارگیری نهاد وزارت بعنوان مسئول دستگاههای دیوانی، مالی و اداری بود. در حقیقت ایجاد نهاد وزارت در عصر عباسیان که تحت نفوذ سیستم اداری ساسانی بود، هم وسیله ای برای رواج الگوهای ایرانی و هم ابزاری برای تحکیم نفوذ به شمار می رفت.

پیشتر عنوان شد که دیوان سالاری در دوران امویان کارکرد محدودی بود و این به دلیل ماهیت قدرت مطلق خلفا در این دوره و عدم پذیرش عنصر غیر عرب در ساختار و تشکیلات دیوانی بود که باعث شد دیوانهای عصر اموی نتوانند به طور مشخص به ایفای نقش بپردازند. کسانی هم که در رأس امور دیوانی قرار می گرفتند بیشتر عنوان کاتب و منشی داشتند و نقشی در اداره امور نداشتند.


تاریخ ایران پژوهش کیمبریج جلد 4 ترجمه حسن انوشه ص 63

نظریه های موجود درباره وزیر و نقش آن در تشکیلات اداری به دو گونه است که هر یک کاملا متفاوت از دیگری است. دسته ای از محققین و پژوهشگرانی چون: و.و. بارتولد. ام اسپرنگلینگ. اس. دی. گوتیاین و دی. سوردل معتقدند که وزارت تحول سنت اداری عرب است در طول تاریخ خلافت و واژه وزیر که به معنای یار و دستیار می باشد در قرآن نیز به کار رفته. این محققین با استناد به رفتار و سلوک پیامبر در آگاه شدن از رأی اصحابش در تصمیم گیریهای مهم دوران زندگیش و خلیفه بعد از او ابوبکر که در تنظیم امور مهم خود را از مشورت با صحابه محروم نمی کرد.


حضور ایران در جهان اسلام احسان یار شاطر ص 103 انتشارات مروارید چاپ اول 1381



خرید فایل



لینک منبع :ایران در عصر عباسیان

خلافت عباسیان - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد https://fa.wikipedia.org/wiki/خلافت_عباسیان‎Cached Similarمرکز این خلافت بعدها از حران به بغداد منتقل شد، حکومت عباسی در بغداد در سال ۱۲۵۸ ... دیگری الناصر که تلاش بسیاری کرد تا حکومت ایرانی خوارزمشاهیان را در خراسان ... Images for ایران در عصر عباسیان ایران در زمان حکومت عباسیان - راسخون rasekhoon.net/article/show/.../ایران-در-زمان-حکومت-عباسیان/‎Cached Rating: 3 - 51 votes ایران در زمان حکومت عباسیان. ... دوره نخستین که آن را عصر طلایى خلافت عباسیان مى گویند، از آغاز پیدایش دولت عباسى (132 ... ساخت اجتماعى طبقات در دوره عباسیان. مقاله در مورد ایران در عصر عباسیان mag-iran.com/مقاله-در-مورد-ایران-در-عصر-عباسیان.htm‎Cachedایران در عصر عباسیان. ۱٫ وضعیت ایران پس از روی کار آمدن خاندان عباسی ۲٫ نقش ایرانیان در وزارت ۳٫ برآمدن خاندانهای حکومتگر ایرانی ۴٫ بررسی نهاد خلافت و ... ایران در عصر عباسیان sigmadlkad.ir/vrdhGh/‎Cachedبرچسب ها : ایران در عصر عباسیان , ایران در عصر عباسیان. نظرات کاربران در مورد این کالا. تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است. ارسال نظر. وضعیت سیاسی و اجتماعی دوران عباسیان | سایت پژوهه پژوهشکده ... pajoohe.ir/وضعیت-سیاسی-و-اجتماعی-دوران-عباسیان__a-34057.aspx‎Cached Similar15 نوامبر 2014 ... از نظر سیاسی حکومت عباسیان را می‌توان به چهار دوره تقسیم کرد. عصر ... می‌شود. عصر سوم، دوران نفوذ «آل‌بویه» ایرانی که از سالهای 334 تا 447 ه.ق. نقش ایرانیان در عصر عباسی - علمی -فرهنگی - اجتماعی www.roomipor.blogfa.com/post-9.aspx‎Cached Similarعلمی -فرهنگی - اجتماعی - نقش ایرانیان در عصر عباسی - فرهنگی - اجتماعی ... زمانیکه اسلام وارد ایران شد ایرانیان آن را به عنوان دین عدالت و مساوات پذیرفتند تا از زیر ... ارتباط خلافت عبّاسی با حکومتهای ایرانی | معرفت - صفحه نخست marifat.nashriyat.ir/node/312‎Cached Similar18 آگوست 2010 ... زمینه های شکلگیری حکومتهای ایرانی در عهد عبّاسیان ..... امرای ترک شده بودند و سامانیان عصر طلایی خود را آغاز نموده و به دوران عظمت خود نزدیک میشدند. تجزیه جهان اسلام در عصر عباسیان - پایگاه اطلاع رسانی حوزه نت www.hawzah.net/fa/Article/.../تجزیه-جهان-اسلام-در-عصر-عباسیان‎Cached Similarدر حدود صد سال پس از تأسیس دولت عباسی، استقلال طلبی امیران آغاز شد.آنان از شرق ایران و شمال افریقا، یعنی نقاطی که از مرکز خلافت عباسی (بغداد) بسیار فاصله ... امویان،عباسیان :: تارنمای تخصصی تاریخ ایران ahouraa.ir/category/شاهنشاهی/امویان-عباسیان/‎Cached Similar۳۰ مطلب با موضوع «شاهنشاهی :: امویان،عباسیان» ثبت شده است - راه در جهان یکی است و آن ... یکی‌ آگاهی‌ از مرزهای‌ ایران‌ در عصر ساسانی‌ و دیگری‌ شناخت‌ جامعه‌ ایران‌ و مراکز ...