مقاله کشف یک پروتئین مؤثر در سرطان پستان
به عقیده محققان مرکز تحقیقات سرطان پستان در لندن، گسترش سرطان در بدن به وسیله یک پروتئنی به نام UPA هدایت می شود. این پروتئین به سلولهای سرطانی کمک می کند تا به اطراف بدن مهاجرت کنند. تحقیق منتشر شده در مجله cell biology نشان می دهد که سلولهای سرطان پستان پروتئینی به نام 180 Endo را تولید می کنند که به upa متصل می شود. اگر این پروتئین به طریقی از بین برود، سلولها حرکت بیشتری نمی کنند.
محققان تلاش کرده اند عمل upA را با استفاده از پادتن های که به 180 Endo متصل میشوند مهار کنند و دریافتند که این عمل موجب جلوگیری از اتصال سلولها به پروتئین upA را با استفاده از پادتن هایی که به جلوگیری از اتصال سلولها به پروتئین upA میشود. این کشف میتواند گسترش سرطان را متوقف کرده و درمان سرطان را بسیار آسانتر نماید.
استفاده از خون اصلاح شده ژنتیکی برای مقابله با سرطان
دانشمندان استرالیایی می گویند که تغییر ژنتیکی بیمار میتواند در مقابله با سرطان مفید واقع شود. این سلولهای اصلاح شده ژنتیکی نهایتاً به خود بیمار تزریق می شود تا موتورهای سرطانی را شناسایی و نابود کند. این روش با موفقیت بر روی موشها آزمایش دشه است و تا دو سال بر روی انسان آزمایش میشود. هدف این روش تقویت توانایی ایمنی بدن برای مقابله با سرطان است.
خرناسه کشیدن در خواب را جدی بگیرید:
دانشمندان می گویند خرناسه کشیدن در برخی از مواد نشان دهنده مشکل مغزی و از دست دادن حافظه است. به گزارش ایرنا، محققان انگلیسی دریافتند یک عارضه شایع مرتبط با تنفس که معمولاص با خرناسه کشیدن همراه است، سبب از بین رفتن سلولهای مغزی می شود. گفتنی است افراد مبتلا به این عارضه (آپنه خواب) در مقایسه با افراد سالم مقادیر کمتری از ماده خاکستری را در هیپوتلاموس مغز خود دارند.
چاقی باعث تهاجمی تر شدن سرطان پروستات می شود:
براساس تحقیقات جدید، سرطان پروستات در افراد چاق تهاجمی تر و در دمان آن نیز مشکل تر است.
دکتر «استفان جی . فریدلند» می گوید، این یافته ها می تواند توضیح دهنده این نکته باشد که چرا مردان سیاه پوست که عموماً استعداد چاقی دارند بیشتر از سفیدپوستان به سرطان پروستات مبتلا میشوند. وی افزود: ما دریافتیم سرطان پروستات در این مردان بیشتر با چاقی آنان مرتبط است تا نژادشان.
کشف مولکول پروتئینی مبدل محرک های مکانیکی به سیگنال الکتریکی:
محققان نوعی مولکول پروتئنی یافته اند که میتواند محرکهای مکانیکی را به سیگنال الکتریکی که قابل تشخیص از سوی مغز است تبدیل کند. به گزارش پایگاه اینترنتی موسسهی پزشکی هوارد هیوز در آمریکا، این پروتئین یک کانال یونی تشکیل می دهد که در پاسخ به صدا باز می شود و با ایجاد امواج الکتریکی ویژگیهای یک صدا مانند شدت، مدت و زیر و بمی آن را به مغز منتقل میکند. دانشمندان از مدتها قبل حدس می زدند که چنین مولکولی می بایست وجود داشته باشد و محل آن در مژکهای نازکی است که در سلولهای گیرنده در گوش داخلی وجود دارند.
نوع خوابیدن، شخصیت افراد را نشان می دهد:
پروفسور کریس ایدزیکوفسکی از برجسته ترین کارشناسان خواب انگلیس میگوید که 6 طرز مختلف خوابیدن انسان را شناسایی کرده است که هر یک از آنها ارتباط مستقیمی با شخصیت فرد دارد. محبوبترین طرز خوابیدن به ویژه در میان زنان، مانند حالت جنین در رحم است که در آن شخص به روی پهلوی راست می خوابد و پاهایش را به طرف شکم خود جمع می کند. وی میگوید 41 درصد از مردان و 51 درصد از زنان به این روش می خوابند.
اید زیکوفسکی ادعا کرد افرادی که به این روش می خوابند ممکن است خشن به نظر رسند اما روح بسیار حساسی دارند و معمولاص خجالتی هستند. کسانی که به پشت می خوابند و دستهای خود را به موازات سر خود را بالش قرار می دهند، بیشتر شنوندگان خوبی هستند که به سادگی دوستانی برای خود دست و پا می کنند اما معمولا در کانون توجهات قرار نمی گیرند و ترجیح می دهند که افراد دیگری شمع محفل شوند.
فکر قرص را از سرتان بیرون کنید:
خیلی از غذاها شاید حاوی مواد ضد اکسیداسیون باشند اما سبزیجات و میوه ها غنی ترین منبع آنتی اکسیدان ها هستند. آنتی اکسیدان ها اثر رادیکال های آزاد را خنثی کرده و مانع صدمه رسیدن به سرخرگها و سایر سلولهای بدن میشوند.
ارتباط خستگی با مغز:
تحقیقات جدید نشان می دهد که خستگی در عضلات به وجود نمی آید بلکه با مغز در ارتباط می باشد و میتواند بر عملکرد ورزشکاران تأثیر جدی بگذارد. این یافته ها میتواند به درمان نشانگان خستگی مزمن کمک کند. در گذشته خستگی را ناشی از به کارگیری بیش از حد عضلات میدانستند. اما تحقیقات نشان می دهد که این مغز است که باعث میشود پس از ورزش احساس خستگی کنیم در واقع مغز با این کار مانع از تخریب بیش از حد عضلات میشود.