پایان نامه عوامل موثر بر راندمان کوره های دوار سیمان از دیدگاه بهره برداری و آنالیز شیمیایی خوراک کوره
چکیده:
سیستم پخت سیمان مهمترین و اساسی ترین بخش یک واحد تولیدی سیمان می باشد به طوریکه ظرفیت اسمی کارخانه های سیمان بر اساس میزان تولید روزانه (24 ساعته) کوره بنا نهاده شده و ظرفیت دپارتمانها- تجهیزات و ماشین آلات- سیلوهای ذخیره مواد خام- کلینکر و سیمان نیز بر پایه ظرفیت تولید کوره طراحی و ساخته می شود.
لذا راندمان کوره یکی از پارامترهای مهم در بخش تولید بوده و تلاش در جهت به ظرفیت رساندن و سپس بالا بردن راندمان تولید کوره از مهمترین اهداف تیم مدیریتی و پرسنل فنی کارخانه های سیمان می باشد.
در این پروژه سعی بر این است که پس از ارائه شناخت کلی از خط تولید سیمان دو فاکتور بسیار مهم و ارزشمند یعنی عوامل موثر بر راندمان کوره های دوار سیمان از دیدگاه بهره برداری و آنالیز شیمیائی خوراک کوره مورد بررسی قرار گرفته و راه حل هایی صحیح جهت برخورد با مشکلات مطرح شده ارائه شود تا انشاء الله بدین وسیله هدف اصلی از ارائه این پروژه محقق شود.
فهرست مطالب
عنوان صفحه
چکیده
مقدمه فصل اول: طرحی از یک کارخانه سیمان با تکنولوژی روز دنیا
1-1-شرح فلودیاگرام خط تولید سیمان
2-1-اجزاء سیستم پخت
1-2-1-کوره دوار سیمان
2-2-1- پیش گرمکن
3-2-1-مسیر فرعی (By Pass)
4-2-1- سیستم تکلیس (Calciner)
5-2-1- خنک کن کلینکر
6-2-1- سوخت رسانی و مشعل
3-1- متغیرهای کنترل سیستم پخت
1-3-1- کنترل کوره
2-3-1- کنترل خنک کن
3-3-1- کنترل سوخت کوره
4-3-1- کنترل تغذیه کوره
5-3-1- کنترل گاز خروجی کوره
6-3-1- کنترل حجم هوای اولیه
7-3-1- کنترل درجه حرارت گاز خروجی از پیش گرمکن
8-3-1- کنترل درجه حرارت یاتاقهای کوره
9-3-1- کنترل عملکرد الکتروفیلتر
10-3-1- کنترل سیکلونها
11-3-1- کنترل ورودی کوره
12-3-1-کنترل وضعیت نسوز کاری داخل کوره
فصل دوم: عوامل موثر بر راندمان کوره های دوار سیمان از دیدگاه بهره برداری
1-2- شعله نا منظم
2-2-فشار بالا و ناگهانی سر کوره
3-2- خطاهای هنگام چرخاندن کوره
4-2- سرد شدن کوره و رسیدن مواد ناپخته به خنک کن
5-2- ریزش کوت ینگ وپدید آمدن لکه های سرخ بر روی بدنه
6-2- داغ شدن بیش از حد منطقه پخت
7-2- داغ شدن بیش از حد منطقه پخت
8-2- وجود کلینکر سرخ در خروجی خنک کن
9-2- از بین رفتن بخشی از نسوز کاری
10-2- تبدیل سوخت کوره از مازوت به گاز و تاثیر آن بر فرایند پخت
11-2- علل کاهش بازدهی گریت کولر و راههای جلوگیری از آن
12-2- رینگ ها و گرفتگی ها در سیستم پخت سیمان
13-2- مشکل گرفتگی سیکلونها و راههای مقابله با آن
14-2- کنترل چرخه سولفات در کوره های دوار سیمان
15-2- نسوز کاری سیستم پخت
16-2- چگونگی انتخاب اجرهای مناسب جهت نسوزکاری بر اساس آنالیز شیمیایی خوراک کوره
17-2- فرسایش مواد نسوز در سیستم پخت
فصل سوم: عوامل موثر بر راندمان کوره های دوار سیمان از دیدگاه آنالیز شیمیایی خوراک کوره
1-3- مسئولیت آزمایشگاه کارخانه سیمان
2-3- سیمان
3-3- مشخصات شیمیایی و فیزیکی سیمان
4-3- مدولهای کنترل کیفیت مواد
5-3- مختصری از خصوصیات فازهای کلینکر
6-3- دیاگرام فازهای مختلف سیمان
7-3- چگونگی پخت مواد
8-3- عوامل موثر در پختن مواد
9-3- ارایه پیشنهادات و راه کارها در بحث تنظیم مواد
10-3- ویسکوزیته فاز مایع و اثر آن در تشکیل کوتینگ
11-3-میکروسکوپی کلینکر
12-3- تاثیر نوسانات کیفیت خوراک کوره بر راندمان کوره
13-3- تدوین استراتژی نمونه گیری
14-3- مطالعات تفصیلی معادن
15-3- جلوگیری از عوامل بروز نوسان کاذب در سیستم کنترل کیفی
16-3- کالیبراسیون
17-3- توسعه اتوماسیون آزمایشگاه
منابع و مراجع
چکیده انگلیسی